Wat moet je allemaal regelen in je nieuwe huis?

Ga je verhuizen? Dan moet je niet alleen je gehele inboedel inpakken en alles netjes in je oude huis achterlaten, maar ook het een en ander voor je nieuwe stek regelen. We zetten deze zaken op een rij en geven je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 

Stroom en gas

Heb je nog een lopend energiecontract? Dan moet je deze meestal meenemen naar je nieuwe adres. De meeste energieleveranciers zien een verhuizing niet als een geldige reden voor een tussentijdse opzegging. Als je toch overstapt, kun je een opzegboete krijgen. In sommige gevallen kan het zelfs met opzegboete voordeliger zijn als je overstapt. Kijk hier dus altijd even naar.

 

Let er op dat verhuizen een ander energieverbruik betekent. In principe bepaalt de energieleverancier een nieuw termijnbedrag op basis van historisch verbruik. Check de eerste maanden altijd even of dat klopt met je daadwerkelijke verbruik.

 

Als je een nieuw contract mag afsluiten, is dit meteen een mooi moment om te zorgen dat je de voor jou meest voordelige leverancier vindt. Mogelijk heb je in je nieuwe huis andere aanbiedingen dan op je oude adres. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg sites waar op je eenvoudig energie vergelijkt. Het is verstandig om verschillende vergelijkingssites te proberen.

 

Internet en televisie

Er is een ongekend aanbod aan internet- en televisieleveranciers. Begin op tijd met zoeken, zodat je zeker weet dat je internet en televisie hebt op de dag dat je verhuist. Niet elke provider biedt zijn diensten overal aan, dus controleer dit van tevoren. Je kunt je abonnement dan ook wellicht niet mee verhuizen. Daarnaast is dit meteen het uitgelezen moment om te kijken of het wellicht niet goedkoper kan. Zo kun je kijken of er een goede Ziggo actie loopt.

 

Adreswijziging

Vergeet niet om je adreswijziging door te geven aan je gemeente. Er zijn verschillende manieren om dit door te geven. Het beste is om even op de website van je gemeente te kijken. Doe dit uiterlijk vijf dagen nadat je bent verhuisd, anders riskeer je een boete. Je hebt een bewijs van bewoning en een geldig legitimatiebewijs nodig voor het doorgeven.

 

Verzekeringen

Tot slot moet je denken aan eventuele verzekeringen. Het is belangrijk dat je je nieuwe adres doorgeeft voor je lopende verzekeringen. Dit kan in sommige gevallen ook betekenen dat je een ander premiebedrag gaat betalen.verzekering

Heb je nog geen verzekeringen lopen? Bij een huurhuis is een inboedelverzekering handig, al is het niet verplicht. De verhuurder regelt de opstalverzekering. Bij het afsluiten van een hypotheek is een opstalverzekering vaak verplicht. Een inboedelverzekering is dat niet, maar het is natuurlijk wel sterk aan te raden. Mocht er namelijk onverhoopt iets gebeuren, dan kunnen de financiële gevolgen enorm zijn als je niet verzekerd bent.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99