Sensationeel: koopwoningen bijna 12% meer waard geworden

Dat koopwoningen meer waard zijn geworden, is een logisch gevolg van de krapte op huizenmarkt en natuurlijk de lage hypotheekrente.

 

Krapte op Huizenmarkt

De vraag naar een koopwoning blijft onverminderd groot. Zo is het aantal huizenzoekers op Huislijn.nl gestegen met 25% ten opzichte van vorig jaar. Maar voor deze zoekers was er veel minder aanbod. In het derde kwartaal stonden 27% huizen minder te koop dan een jaar daarvoor.

 

Lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat op dit moment ongekend laag. Ga je een hypotheek afsluiten voor 5 jaar dan bedraagt de rente ongeveer 1,15%. En voor 10 jaar slechts 1,25%.  Met deze rentetarieven is het interessant om een huis te kopen.

 

Krapte op de huizenmarkt + lage hypotheekrente = hogere huizenprijzen

Volgens de NVM is de prijs van koopwoningen – in het derde kwartaal in vergelijking tot vorig jaar – dan ook gestegen met maar liefst 11,6%. Een gemiddeld huis in Nederland kost nu € 345.000.  Als je hetzelfde huis 7 jaar eerder kocht betaalde je € 215.000.

 

Waar wil jij wonen?

Op Huislijn.nl hebben we sinds kort de Buurtscanner. Aan de hand van 16 kenmerken bepaalt de Buurtscanner wat je favoriete buurt kan zijn in een bepaalde stad. Om vervolgens te kijken welke woningen in deze buurt te koop staan. Denk aan de volgende kenmerken die voor jouw belangrijk kunnen zijn om je favoriete buurt te vinden: onderwijs, winkels, zorgt, rust en ruimte, bereikbaarheid, criminaliteit, uitgang, enz.

website van het jaar Huislijn

 

Website van jaar

Huislijn.nl is dit jaar genomineerd voor website van het jaar. Met een miljoen bezoeken per maand behoort Huislijn.nl tot de grootste huizensites van Nederland. Staat je huis te koop? Vraag je makelaar altijd om deze ook gratis aan te melden op Huislijn.nl. Hoe meer mensen je woning bekijken hoe beter je je huis kunt verkopen. Hogere verkoopprijs, snellere verkoop, betere voorwaarden enz.

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204