Kamerplanten online kopen doe je bij Fleur.nl!

Kamerplanten bepalen een groot deel van de sfeer in je huis. Een huis zonder planten wordt al snel kaal en sfeerloos. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar welke kamerplanten passen bij jou? Heb je groene vingers of juist niet? Wil je weelderige bloemen of liever alleen groen blad? En heb je de tijd en zin om de planten te verzorgen of ga je liever voor onderhoudsvriendelijk? Door je kamerplanten online te kopen kun je je van te voren écht goed inlezen en weet je precies wat de wensen en eisen van een plant zijn. Zo kies je precies die planten die het in jouw huis goed zullen doen.

Haal buiten naar binnen

Planten zijn dus echte sfeermakers. Je kunt, door het kiezen van de juiste planten op de juiste plaatsen, de complete sfeer in een ruimte aanpassen. Wist je dat veel planten een luchtzuiverende werking hebben? Dit is ook nog eens bevorderlijk voor je gezondheid. Sommige planten zijn perfect geschikt voor in de slaapkamer. Kies hier bijvoorbeeld voor Lavendel of Sansevieria. Deze zorgen voor een verhoogde luchtvochtigheid en extra zuurstof. Voor in de badkamer, want ook die kan wel wat sfeer gebruiken, kies je voor een van de vele varensoorten.

Wanneer je echt buiten naar binnen en weer naar buiten wilt halen, dan kun je kiezen voor de Strelitzia reginae. Deze plant doet het in de zomer heel goed buiten en de rest van het jaar kun je er binnen van genieten.

Het oog wil ook wat

Planten zijn er in alle soorten en maten. Maar ook in allerlei verschillende kleuren. Dan heb ik het nog niet eens over de bloemen, maar vooral over de kleuren van de bladeren. Nu denk je misschien dat groen en groen altijd wel past, maar sommige planten zijn meer blauw/groen waar andere planten meer rood/groen zijn. Dat lijkt niet zo belangrijk, maar in een perfect gestyled huis kunnen die kleuren nu net het verschil maken.

Het lijkt een nadeel van online shoppen dat je de plant niet even in het echt kunt zien, maar de foto’s op de site zijn van dusdanige kwaliteit dat je de kleuren perfect met elkaar kunt matchen.

Bestel direct de juiste pot erbij

Wanneer je een mooie plant hebt gevonden, dan hoort daar natuurlijk ook een mooie pot bij. Bij veel planten staat aangeven met welke potmaat je rekening dient te houden. Heb je die potmaat niet meer in huis? Dan is er niets aan de hand. Je bestelt net zo gemakkelijk de juiste pot erbij. Op de site vind je alle denkbare soorten potten in alle denkbare maten. Van keramiek tot kunststof, van metaal tot riet. Er is altijd wel een pot die past bij jouw interieur.

 

Marleen Van Haastrecht
Marleen Van Haastrecht
Artikelen: 5