De nieuwste trend voor slaapkamers

Misschien sta je er niet vaak bij stil, maar een groot deel van je leven breng je door in de slaapkamer. Ja, in die tijd zijn je ogen vaak gesloten, maar een mooie inrichting van je slaapkamer is desondanks onmisbaar. Want wat is er nou mooier dan elke dag wakker worden in de slaapkamer van je dromen? Begin eens met het kiezen van een mooie dekbedovertrek, want dit bepaalt voor een groot deel de sfeer en je comfort. Wij helpen je een exemplaar kiezen in drie belangrijke stappen.

 

1.  Kies een design en ga groen in 2020

Dit jaar kiezen veel mensen voor mooie groene dekbedovertrekken. Waarom is deze kleur zo populair? De kleur geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Ideaal natuurlijk, zeker in een tijd waarin vergroening een belangrijk thema is. Maar er is meer. De natuurlijke uitstraling geeft je namelijk een rustgevend gevoel. En groen is makkelijk te combineren met andere kleuren, zoals wit en zwart. Ook past het heel goed bij houtkleurige meubels, zoals je bed of nachtkastje.

Bedenk dat een dekbedovertrek beeldbepalend is voor de slaapkamer, zeker wanneer de ruimte beperkt is. Jouw nieuwe groene dekbedovertrek zal de kamer behoorlijk vergroenen. Je kan dit nog verder doorvoeren, onder meer door een mooie plant te plaatsen.

 

2.  Katoen, satijn, flanel of linnen in je slaapkamer?

Hebben we je al overtuigd van de kleur groen? Prima, maar naast de kleur zijn er natuurlijk andere factoren om op te letten wanneer je een dekbedovertrek koopt. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal. Katoen rijmt op groen, maar dat is (gelukkig) niet de belangrijkste reden om voor deze stof te kiezen. Het is namelijk vooral comfortabel, zacht, luchtig en soepel. Ook is het 100% natuurlijk materiaal.

Dan is er nog satijn, dat overigens vaak ook gemaakt is van katoen. Het woord satijn zegt eigenlijk alleen iets over de weving, want het kan net zo goed uit polyester bestaan. De satijnweving voelt bijzonder fijn aan en heeft een wat glanzende look.

Tijdens koude winternachten helpt flanel je om lekker warm de nacht door te komen. Kies dan wel flanel gemaakt van katoen. De synthetische variant laat je te snel zweten. Tot slot kun je nog kiezen voor een linnen dekbedovertrek. Zoals veel mensen wel weten, is dit luchtige materiaal perfect voor de zwoele zomernachten.

dekbed voor in de slaapkamer

3.  Kies de juiste maat

De laatste stap naar het kiezen van een hippe, stijlvolle en comfortabele dekbedovertrek is natuurlijk de juiste maat selecteren. Wie slaapt in een eenpersoonsbed, kan kiezen voor 140 x 200 centimeter. Ben je lang, dan volstaat 140 x 220 centimeter beter. Wie slaapt in een normaal tweepersoonsbed, kiest 200 x 200 centimeter of 200 x 220 centimeter. En dan zijn er nog de extra grote maten, zoals 240 x 200 centimeter en 260 x 200 centimeter. Het kiezen van de juiste maat is geen ingewikkelde zaak. Ja, het kan zijn dat je de maten van je dekbed niet kent, maar dat is natuurlijk simpel op te meten.

Heb je een hekel aan het opmaken van je bed? Geen nood. Je hebt nu ook dekbedovertrekken met een rits, zodat deze klus veel sneller voltooid is.

 

Eenvoudig online kopen

Een nieuwe dekbedovertrek vinden is niet zo moeilijk. Wat ons betreft is groen een perfecte trend op het gebied van kleur, maar je kunt ook een kleur kiezen die misschien beter bij jou past. Vervolgens kies je de meest geschikte stof en bepaal je welke afmetingen je moet hebben. Er zijn tegenwoordig ook gespecialiseerde webshops met een enorm aanbod van dekbedovertrekken, waardoor je de deur niet eens meer uit hoeft om te kopen. Inderdaad, je kunt gewoon in bed blijven liggen en bestellen!

Rob Nijmeijer
Rob Nijmeijer
Artikelen: 2