Is er een nieuwe crisis op komst in de woningmarkt?

Het Corona virus, ofwel de COVID-19 zoals het officieel heet, brengt onrust met zich mee. Ook op de woningmarkt is daar al het nodige van te merken. Mensen worden terughoudender, onzekerder en wachten langer voordat ze een stap nemen die tot een verhuizing leidt. Maar waarom eigenlijk en is dat wel nodig? In dit blog neem ik je graag mee in dat onderwerp.

 

Wij maken de economie

Dat er een economische verschuiving gaande is door het virus, is wel duidelijk. Terwijl veel bedrijven het zwaar hebben door het teruglopen van orders, draaien de supermarkten juist uitstekend op de angst voor tekorten. Schaarste is een super goed verkoopargument (later in dit blog lees je hoe jij dit in kunt zetten bij de verkoop van je huis).

 

Jij en ik, wij maken de economie. Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn en reëel blijven in de mogelijkheden. Maar als we bang zijn voor wat komen gaat en daardoor niets meer doen, dan komt er sowieso een dip.

 

Een huis kopen? Juist nu!

Waarom zou je juist nu een huis kopen?

  • De rente staat nu nog laag.
  • Door de onzekerheid staan de verkoopprijzen onder druk, er is dus meer ruimte tot onderhandelen.

 

Een huis verkopen? Ook juist nu!

elk nadeel heb zijn voordeel johan cruijff

Moet je wachten met het verkopen van je huis? Naar mijn idee niet. Er zijn, net als altijd, mensen die huizen zoeken. Als verkoper kun je gebruik maken van het feit dat er schaarste op de woningmarkt komt. Niet iedereen durft het aan om nu zijn huis te koop te zetten. En, zoals we eerder in dit blog gezien hebben, is schaarste een goed verkoopargument. Er is dus hoogstwaarschijnlijk minder concurrentie, wat goed is voor jouw verkooppositie.

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel, voor alle partijen.

 

Vraag en aanbod

Zoals in elke branche geldt dat het een kwestie is van vraag en aanbod. Zo ook op de woningmarkt. Laten we proberen om het evenwicht te bewaken en  daarmee de economie stabiel houden.

Wat denk jij ervan?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207