Zonder advies je hypotheek afsluiten

Bij SNS kun je tegenwoordig zonder adviseur online een hypotheek afsluiten. Execution only, heet dat. Je kunt zo flink op (advies)kosten besparen. Om zelf online een hypotheek af te kunnen sluiten, moet je wel genoeg van hypotheken weten én starter zijn op de woningmarkt.

 

Zonder advies, maar met begeleiding

Vooropgesteld: ‘Zonder advies’ betekent niet dat je er alleen voor staat. Stap voor stap begeleiden we je door het proces. Heb je vragen over het proces? Dan kun je ons gewoon bellen. Ook nemen we een aantal keer contact met jou op.

En als je het halverwege toch te spannend vindt, dan zit je nergens aan vast. Je kunt, totdat je de offerte tekent, altijd nog stoppen met online aanvragen en eventueel alsnog samen met een adviseur afsluiten.

 

Online hypotheek afsluiten – voor wie?

  • Het is je / jullie eerste koophuis.
  • Je werkt in vaste dienst of hebt een tijdelijk contract met intentieverklaring.
  • Je gaat de komende 10 jaar niet met pensioen.
  • Je weet genoeg van hypotheken om onze kennis- en ervaringstoets te halen.
  • Je bent niet gescheiden.

 

De voordelen op een rijtje:

  • Je betaalt alleen afsluitkosten.
  • Geen tussenpersoon, dus zelf de controle.
  • Binnen 1 werkdag een renteaanbod.
  • Aanvragen waar en wanneer het jou uitkomt.
  • Geen advies, maar wel persoonlijke begeleiding bij het proces.

Bekijk de voordelen, risico’s en voorwaarden op snsbank.nl.

 

De kennis- en ervaringstoets

Besluit je om zelf online een hypotheek af te sluiten? Dan krijg je dus geen advies van ons. Daarom moet je zelf bepalen of de hypotheek die je kiest voor jou de goede keuze is. Denk dan niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst, en aan als er iets in je situatie verandert. Bijvoorbeeld als je arbeidsbeperkt of werkloos wordt.

Het is belangrijk dat je weet wat je afsluit. En dat je snapt wat veranderingen in je leven voor gevolgen kunnen hebben voor je hypotheek. Daarom willen we dat je genoeg weet over hypotheken om zelf een hypotheek af te sluiten.

Je kennis controleren we met een kennis- en ervaringstoets. Haal je de toets? Dan mag je de online hypotheek aanvragen. Zak je? Dan mag je het nog één keer proberen.

Meer over de kennis- en ervaringstoets.

 

Wat kost een hypotheek zonder advies?

Je betaalt voor het afsluiten van een online hypotheek zonder advies alleen afsluitkosten. Deze kosten zijn een vergoeding voor de administratieve verwerking van je online hypotheek. Ook betaal je zo voor het opmaken van de instructie aan de notaris.

 

Vrijblijvende offerte

Goed om te weten: de offerte is vrijblijvend. Je betaalt de kosten pas als je akkoord gaat met de offerte en deze hebt ondertekend. En vraag je uiteindelijk toch op een andere manier een hypotheek aan? Dan betaal je niets.

 

Meer lezen over online hypotheek afsluiten bij SNS?

Op snsbank.nl vind je veel handige informatie over zelf online je hypotheek afsluiten. Van een praktisch stappenplan tot alles over de kennistoets. Ook kun je een gratis e-book over execution only downloaden.

Danny Koorn-de Boer
Danny Koorn-de Boer

Danny Koorn-de Boer is Acceptant Hypotheken bij SNS Bank.

Artikelen: 1