5 Veelgestelde vragen over PVC-vloeren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je bestaande woning of een vloer voor je nieuwe woning? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC-vloer. En dat is niet zonder reden. PVC biedt veel voordelen. Zo is een PVC-vloer onderhoudsarm en in veel variaties verkrijgbaar. Overweeg jij een PVC-vloer? In dit blog lees je de antwoorden op 5 veel gestelde vragen over PVC-vloeren.

Wat is een PVC-vloer?

Een PVC-vloer is een vloer gemaakt van verschillende lagen PVC. Een kunststof vloer dus. Het is een alternatief voor vloeren van hout, natuursteen, laminaat en parket. PVC-vloeren zijn in veel verschillende variaties verkrijgbaar. Zo zijn er vloeren die eruit zien als tegels, zoals natuursteen, maar ook vloeren die eruit zien als hout, zoals laminaat en parket.

Waarom een PVC-vloer?

Geen zin om een houten vloer te schuren en te lakken? Of ben je op zoek naar een vloer die waterproof is? Of juist heel sterk? Dit zijn redenen waarom mensen kiezen voor een PVC-vloer:

 • Onderhoudsarm
 • Sterk, dus ideaal bij een intensief gebruik zoals met kinderen en huisdieren
  • Waterproof
  • Comfortabel
  • Geluiddempend

  Is een PVC-vloer geschikt voor vloerverwarming?

  PVC neemt warmte goed op, dat maakt PVC-vloeren uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. PVC zorgt voor een hoog rendement, het geleidt de warmte namelijk optimaal. Hierdoor wordt de warmte efficiënt opgenomen. Wil je liever geen radiatoren in de vertrekken of een convectorput in de woonkamer en overweeg je vloerverwarming? PVC-vloeren en vloerverwarming zijn een perfecte match.

   

  Hoe onderhoud je een PVC-vloer?

  Het onderhoud van een vloer is voor veel mensen bepalend bij hun keuze voor een nieuwe vloer. Niet iedereen staat te juichen om periodiek de woonkamer leeg te halen en de houten vloer in de was of lak te zetten. PVC-vloeren daarentegen zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Reinigen met schoonmaakmiddel is alles wat je hoeft te doen. Wekelijks stofzuigen en dweilen dus. Dweilen kan met schoonmaakmiddel of met een speciaal reinigingsmiddel voor PVC-vloeren. De keuze is aan jou.

  Wat is de beste PVC-vloer?

  Wat de beste PVC-vloer is hangt natuurlijk af van je eisen en wensen. Belangrijk bij de keuze van een geschikte PVC-vloer is de gebruiksintensiteit. Ambiant PVC vloeren zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor ruimtes die intensief worden gebruikt. De keuken, woonkamer en hal bijvoorbeeld. Het grote voordeel van deze vloeren is dat ze stil qua loopgeluid en enorm sterk zijn.

  Vloer uitkiezen

  Ga je woonwinkelen voor een nieuwe vloer, maak een lijstje van je eisen (sterk, waterproof, vloerverwarming) en wensen (uitstraling). Dit helpt je bij het maken van een keuze. Ben je na dit artikel overtuigd van het gemak en comfort van een PVC-vloer? Dan ben je een stapje dichter bij de ideale vloer voor je woning. Je hoeft nu alleen nog uit het enorme aanbod dessins te kiezen. Een laatste tip: vraag stalen aan. Succes!

  Mieke Verhoef
  Mieke Verhoef

  Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

  Artikelen: 19