PVC Vloeren: Duurzaamheid en stijl in eén

PVC vloeren winnen de laatste jaren aan populariteit en zijn een veelvoorkomende keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes. De veelzijdigheid en duurzaamheid van PVC vloeren maken ze tot een aantrekkelijke optie voor veel huiseigenaren en bedrijven. Als je op zoek bent naar deskundig advies en hoogwaardige installatie, dan is Specialist in vloeren Hebeta de ideale partner. In dit artikel verkennen we de voordelen, soorten, installatieprocessen en onderhoud van PVC vloeren, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor verschillende ruimtes.

PVC vloer voor in de woonkamer met een stoel

Wat zijn PVC vloeren?

PVC (polyvinylchloride) vloeren zijn gemaakt van een synthetisch kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veerkracht. Deze vloeren zijn beschikbaar in diverse stijlen en ontwerpen, waaronder hout-, steen- en betonlooks, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen.

Voordelen van PVC vloeren

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het kiezen van een PVC vloer:

 • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes.
 • Waterbestendig: In tegenstelling tot hout en laminaat zijn PVC vloeren volledig waterdicht, waardoor ze perfect zijn voor keukens, badkamers en kelders.
 • Eenvoudig onderhoud: Het onderhoud van PVC vloeren is eenvoudig en vereist slechts regelmatig stofzuigen en dweilen.
 • Comfort: PVC vloeren bieden een comfortabele loopervaring dankzij hun zachte en veerkrachtige oppervlakte.
 • Stil: Deze vloeren zijn geluiddempend, wat een rustiger en aangenamer woonklimaat bevordert.

Soorten PVC vloeren

PVC in een modern interieur

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen:

 1. Massief PVC: Dit type vloer bestaat volledig uit PVC en biedt uitzonderlijke duurzaamheid en levensduur.
 2. Click PVC: Deze vloer heeft een klikverbinding, waardoor installatie zonder lijm mogelijk is en het eenvoudig te verwijderen is bij verhuizing of renovatie.
 3. Dryback PVC: Dit is een dunne PVC vloer die direct op de ondervloer wordt verlijmd voor een naadloze afwerking.
 4. Zelfklevend PVC: Deze tegels of planken hebben een zelfklevende achterkant, wat de installatie eenvoudig en snel maakt.

Installatie van PVC vloeren

De installatie van een PVC vloer kan variëren afhankelijk van het type vloer dat je kiest. Over het algemeen zijn er twee belangrijke methoden:

 • Zwevende installatie: Dit omvat click PVC vloeren die in elkaar worden geklikt zonder lijm. Deze methode is snel en eenvoudig en ideaal voor doe-het-zelf projecten.
 • Verlijmde installatie: Dit omvat dryback en zelfklevend PVC, die direct op de ondervloer worden geplakt. Deze methode biedt een duurzame en stabiele afwerking.

Ongeacht de gekozen methode, is een goede voorbereiding van de ondervloer essentieel voor een succesvolle installatie. Dit omvat het reinigen, egaliseren en drogen van de ondervloer.

Onderhoud van PVC vloeren

PVC vloer schoonmaken

Het onderhoud van PVC vloeren is eenvoudig en vereist slechts basis schoonmaakroutines. Regelmatig stofzuigen of vegen en periodiek dweilen met een milde reiniger houdt de vloer in topconditie. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen die de vloer kunnen beschadigen.

Met de juiste zorg kan een PVC vloer jarenlang meegaan en zijn oorspronkelijke schoonheid behouden. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor elk huishouden.

Een PVC vloer voor elk huis

Of je nu een modern, klassiek of landelijk interieur hebt, een PVC vloer biedt talloze mogelijkheden om aan jouw stijl en behoeften te voldoen. Dankzij de vele voordelen, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudig onderhoud, is een PVC vloer een uitstekende investering voor elk huis. Bij Specialist in vloeren Hebeta vind je gegarandeerd de perfecte vloer voor jouw ruimte.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 30