Pvc visgraat vloer

Is de huidige vloer van je woning toe aan vervanging of ben je aan het verbouwen en twijfel je over de vloer? Een pvc visgraat vloer is een tijdloze klassieker in vele woningen en biedt veel voordelen vergeleken met vloeren van vinyl, laminaat of eiken. Een pvc visgraat vloer is in het bijzonder goed te combineren met veel interieurstijlen, zoals landelijk, klassiek of modern. Dit komt mede door de prachtige uitstraling van hout, maar ook door het moderne van het materiaal pvc. Twijfel je over het aanleggen van een pvc visgraat vloer en wil je graag de voordelen op een rijtje hebben? Lees dan verder!

Een pvc visgraat vloer is bijzonder duurzaam en slijtvast

Een van de meest belangrijke voordelen waarvoor mensen kiezen voor een vloer van pvc, is de duurzaamheid en slijtvastheid van het materiaal. Gemiddeld gaat een vloer van pvc ruim 30 jaar mee en dat is al een prestatie op zich. Zeker als je het vergelijkt met hout, is een pvc visgraat vloer Roobol zeer robuust en kan goed tegen stoten.

De vloer is onderhoudsvriendelijk en houdt goed warmte vast

PVC vloer voor in de woonkamer

Vanwege de eigenschappen van pvc is de vloer ontzettend onderhoudsvriendelijk. Stof en vuil kan zich nauwelijks hechten aan het oppervlak en dat maakt reinigen simpelweg een gemakkelijke klus! Schoonmaken van de vloer is vaak een tijdrovende klus, met een pvc visgraat vloer hou je tijd over. Naast dat pvc zeer eenvoudig te reinigen is houdt het warmte goed vast. Dat is in het bijzonder voor mensen met vloerverwarming goed om te weten.

Bijzonder kleurvast en geluidsreducerend

In veel woningen zie je pvc visgraat vloeren terugkomen, maar in het bijzonder bij appartementen. Veel aannemers, maar ook particulieren kiezen voor pvc vanwege de geluidsisolerende eigenschappen. Je kunt je voorstellen dat menig appartementencomplex, vrij gehorig kan zijn. Een vloer van pvc helpt aanzienlijk het lawaai te verminderen. Een ander voordeel waarom veel mensen kiezen voor een pvc visgraat vloer is omdat pvc een zeer kleurvast materiaal is. Een verkleuring van de vloer zul je dan ook bijna nauwelijks tegenkomen.

Lees ook: Schilderijen ophangen, waar je maar wil

Waarom is een pvc visgraatvloer zo populair onder zowel starters als senioren?

Een pvc visgraat vloer van Roobol is goed alternatief op een recht gelegde vloer, maar dat is niet de enige reden waarom veel starters en senioren specifiek kiezen voor deze vloer. De vloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk en dat maakt het voor senioren in het bijzonder interessant. Dat is voor starters natuurlijk ook interessant, maar daar komt ook de prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van pvc bij kijken. De vloer gaat lang mee en is goed te combineren vanwege de unieke uitstraling!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252