Een huis kopen? Let goed op!

Een huis kopen is een leuke maar ook spannende periode. Eerst begint het grote zoeken, een website als Huislijn.nl is dan handig omdat je dan overzichtelijk de te koop staande huizen kunt bekijken. Een handige tool is “zoekopdracht bewaren”. Weet je waar en wat voor soort huis je wilt gaan kopen dan kan je deze zoekopdracht bewaren en informeert Huislijn.nl direct als er een huis op markt komt die aan jouw zoekopdracht voldoet. Zo loop je dus nooit meer een huis mis. En dat is in deze tijd waar huizen als warme broodjes over de toonbank gaan erg handig.

 

Live kijken

Heb je een huis op het oog dan wil je deze natuurlijk “live” gaan bekijken. Als je de eerste keer het huis gaat bekijken dan moet je vooral de vraag stellen: wil ik hier wonen? Is het antwoord volmondig JA dan ga je het huis op een later en ander tijdstip nogmaals bezichtigen. Echter nu ga je echt kritisch het van binnen en buiten bekijken. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan nu verstandig zijn. Als professionele huizenkoper weet hij of zij exact waar er op gelet moet worden en kunt aan de verkopende partij de “vervelende” vragen stellen.

 

Goed opletten

Ook let hij of zij extra goed op de bouwtechnische aspecten van de woning en controleert  bijvoorbeeld ook de CV ketel. Net als de keuken en badkamer kan de CV een dure kostenpost zijn. Belangrijk dus om te weten hoe oud deze is en of de ketel netjes onderhouden is. Heb je nieuwe ketel nodig dan heb je tegenwoordig een enorme keuze. Waarbij steeds meer mensen kiezen voor een zuinige ketel. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden dan kan je een kijkje nemen op CV ketel van CVkoopjes.nl

 

Huis kopen

Ben je enthousiast over het huis en wil je er graag gaan wonen dan moet je gaan bepalen wat je eerste bod wordt. Denk hier goed over na want als je te hoog begint dan kan je weleens te veel gaan betalen daarentegen is je bod te laag dan kan het huis je zo maar ontglippen. Zorg dat je voldoende kennis hebt over de markt. Heb jij je deze kennis niet schakel dan een aankoopmakelaar in of kijk eens op Calcasa, hier vind je veel informatie over onder andere de waarde van huizen. Het vroegtijdig raadplegen van een hypotheekadviseur is vaak ook verstandig. Niets is zo vervelend als je een bod doet maar achteraf blijkt dat je niet de hypotheek kan rond krijgen. Via Huislijn.nl is het eenvoudig om een gratis hypotheek oriëntatiegesprek aan te vragen.

Heb je het huis gekocht dan is het belangrijk dat er een correct koopcontract komt waar goed alle voorwaarden in zijn beschreven en dat je vervolgens de akte kan laten passeren bij de notaris.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 188