Zo duur…

Huizen worden alsmaar duurder. Dit jaar verwacht de ABN AMRO zelfs een stijging van 8,5% en volgend jaar komt er nog eens 7% bij. Het kan niet op. De blijvend lage rente en het woningtekort zijn de achterliggende oorzaak van de gekte op de huizenmarkt.

Kopers schrikken niet af van een hoge vraagprijs, volgens de NVM wordt namelijk steeds vaker de vraagprijs betaald. Staat je huis te koop of ga je binnenkort je huis verkopen dan is een juiste vraagprijs van cruciaal belang om een maximale opbrengst te realiseren.

 

De juiste vraagprijs

Maar hoe bepaal je nu de juiste vraagprijs? Allereest kan je op Huislijn.nl kijken welke huizen in jouw buurt te koop staan en wat de vraagprijs is. Daarnaast geeft de WOZ waarde natuurlijk ook een indicatie. Voor een goede onderbouwing kan je ook bijvoorbeeld gebruik maken van Calcasa, aan de hand van een aantal gegevens kunnen zij een betrouwbare waardebepaling leveren. Een andere mogelijk is het Kadaster, via deze organisatie kan je een woningwaarde opvragen.

 

Ondanks dat je huis waarschijnlijk snel wordt verkocht, is juist nu het inschakelen van makelaar van belang. Zijn of haar expertise kan je nu goed gebruiken om de juiste vraagprijs en verkoopstrategie te bepalen. En onderschat in deze markt niet het belang van een goede onderhandeling, de makelaar heeft hierin veel ervaring en kan dus echt het verschil maken om voor jou de optimale koopprijs te behalen.

 

Huislijn.nl werkt met veel goede makelaars samen. Via deze link kan je een makelaar zoeken

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204