Kopen / Verkopen
Huis kopen? Geen stress

Een huis kopen? Geen stress…

Er staan niet alleen files op onze snelwegen maar ook bij sommige te koop staande huizen buitelen kopers over elkaar heen. Het lijkt wel of iedereen jouw droomhuis wilt kopen…. Een paar tips om de rust te bewaren.

Keep calm and buy the house

 

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding voorkomt veel stress. Maak een top 10 lijst van punten waar je huis echt aan moet voldoen. Dus stel a must have is een garage dan hoef je nooit meer te twijfelen als een huis geen garage heeft, hoe leuk het huis verder dan ook is. Nu goede keuzes maken, zorgt dat je later met plezier gaat wonen.

Zie ook de kansen van een huis, stel je zoekt een huis met vier slaapkamers dan kan het natuurlijk zijn dat er een geweldig huis is met drie kamers. Als je naar je top 10 lijst kijkt dan zal dit huis afvallen maar misschien is 1 kamer groot genoeg om er 2 kamers van te maken.

 

Bieden is harstikke spannend

Onderhandelen is een spel maar in dit geval met een hoge inzet. Niet alleen financieel maar ook je woonplezier voor de komende jaren. Om een beetje houvast te hebben is het verstandig om te weten voor wat voor bedragen soortgelijke huizen in de buurt zijn verkocht. Op basis van deze informatie kan je vervolgens je onderhandelingsruimte bepalen.

Onthoudt altijd dat de makelaar er voor de verkopende partij is, zij betalen per slot van rekening ook de makelaar. Dus verwacht niet dat deze makelaar jouw gaat helpen aan een goede deal. De makelaar is een professionele onderhandelaar dus wapen je daar goed tegen. Zorg daarom dat je de juiste informatie hebt over de prijsontwikkeling in de buurt, alle informatie over het huis hebt (denk bijvoorbeeld aan een bouwtechnisch rapport). En… heel goed weet waar je grenzen liggen. Biedt nooit meer voor het huis dan dat je van tevoren hebt afgesproken en bepaal goed voor jezelf wanneer je in het huis wilt gaan wonen. Van tevoren duidelijke keuzes maken voorkomt veel stress en teleurstellingen.

Koop je een 2de hands auto dan heb een Bovag bewijs, APK rapport, NAP (nationale auto pas) en laat je voor de zekerheid de auto nog even goed nakijken door je garage.

Een huis kopen blijft spannend maar doe je het samen met een aankoopmakelaar dan kan dat een hoop stress schelen. Hij of zij kan je aan de juiste informatie helpen en een succesvolle strategie uitstippelen.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ronald Barends
Load More In Kopen / Verkopen

Facebook Comments

Check Also

Tips voor het klussen in je nieuwe huis

De kans dat je je nieuwe huis zo ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl