Meerdere huizen bezichtigen op één dag

Op zaterdag 3 oktober wordt de Nationale Open Huizen Route weer georganiseerd. Als je op zoek bent naar een koophuis is dit een ideaal moment om op één dag meerdere huizen te bezichtigen. Stippel je route uit en bezoek de koophuizen in jouw buurt die aan jouw criteria voldoen.

Voor het bezichtigen van een huis moet je normaal gesproken een afspraak maken met de makelaar. Om het te kunnen combineren met het werk, zal de afspraak vaak in de avonduren ingepland worden. Dit is niet alleen lastig, het is ook niet slim. In het donker is het namelijk lastiger om de kwaliteit van het huis in te schatten. Daarnaast wordt de afspraak voor de bezichtiging waarschijnlijk ver naar de toekomst doorgeschoven, want de afspraak is afhankelijk van meerdere agenda’s. Dit soort situaties kun je voorkomen door te bezichtigen tijdens de Open Huizen Route.

Huis in alle rust bekijken of snel door naar het volgende huis

Tijdens de Open Huizen Route ligt er minder druk op de bezichtiging. Bij een ingeplande bezichtiging neem je de tijd om het huis van beneden naar boven te bekijken. Je kunt het namelijk niet maken om snel weer af te haken omdat het huis je niet aanspreekt. Tijdens de Open Huizen Route kun je eenvoudig weer snel vertrekken als het huis je tegenvalt. Je moet je tijd niet verspillen aan een huis dat niet aan je verwachtingen voldoet. De eerste indruk zegt vaak al genoeg.

Huizen zijn goed met elkaar te vergelijken doordat er weinig tijd tussen zit

Huizen zijn onderling eenvoudiger te vergelijken als de bezichtigingen op één dag plaatsvinden. Met de vorige huizen nog op het netvlies, kun je bij de volgende huizen gelijk al een vergelijking maken. Binnen één dag kun je bijvoorbeeld vijf huizen bekijken en gelijk al de twee meest geschikte selecteren voor een tweede bezichtiging.

Verkopers zorgen voor een schoon en opgeruimd huis

Deelnemende verkopers zullen er alles aan doen om hun huis zo goed mogelijk te presenteren. Je kunt er vanuit gaan dat je schone en opgeruimde  huizen gaat bezichtigen. Voor een enkele bezichtiging willen sommige verkopers niet de moeite nemen om het huis onder handen te nemen, maar bij kans op meerdere bezoekers op één dag doen ze dat wel. Dit geeft jou het voordeel dat je een betere indruk krijgt van het huis zelf. Je hoeft bij wijze van spreken niet door de rommel heen te kijken.

In één dag alle huizen bekijken die je op het oog hebt

Doordat Huislijn.nl de Open Huizen Route op dezelfde dag als de NVM heeft gepland, kun je dermate veel huizen bekijken dat er waarschijnlijk meerdere huizen deelnemen waar je belangstelling voor hebt. Door de route slim uit te stippelen kun je eenvoudig drie tot vijf huizen bekijken op 3 oktober.

Genoeg redenen om zaterdag 3 oktober alvast in je agenda te zetten.

Reacties kunt u sturen naar info@huislijn.nl

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36