Wat is het belang van een open huis?

Na een paar slechtere jaren op de huizenmarkt lijken de vooruitzichten weer goed. Er worden weer flink meer huizen verkocht. Als verkoper van een huis moet u er nu voor zorgen dat uw huis onder de aandacht komt van potentiële huizenkopers. De Nationale Open Huizen route op 5 april is de ideale manier om uw huis laagdrempelig onder de aandacht te brengen.

Vooral starters op de huizenmarkt hebben het kopen van een huis de afgelopen jaren eerst uitgesteld. In een dalende huizenmarkt hebben zij het niet aangedurfd om een huis te kopen. Koophuizen zijn ongeveer 20% goedkoper geworden sinds 2008. Hierdoor is het nu een goed moment om een huis te kopen, want de hypotheekrente is historisch laag. Als verkoper is het nu zaak om op te vallen en potentiële kopers naar het huis te trekken.

Huis koper nu aantrekkelijker dan huis huren

Door de relatief lage huizenprijzen en de zeer lage hypotheekrente, kan er nu een huis gekocht worden voor een maandelijks bedrag waar u niet voor kunt huren. U kunt de hypotheekrente nu voor vijf jaar vastzetten tegen 3%. Uitgaande van een hypotheek van €180.000 moet u maandelijks aan hypotheekrente betalen: €450,-. Dit bedrag is ook nog fiscaal aftrekbaar. De keuze uit hypotheken is tegenwoordig beperkt tot de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Er moet dus maandelijks afbetaald worden op de hypotheekschuld. Dit heeft als voordeel dat de schuld maandelijks kleiner wordt. De huurprijzen van huizen gaan steeds verder stijgen en de lasten van een koophuis blijven stabiel. Geleidelijk wordt de volledige hypotheekschuld afbetaald en vallen de hypotheeklasten zelfs volledig weg.

Waarom meedoen aan de Nationale Open Huizen route op zaterdag 5 april?

De afgelopen jaren hebben huurders massaal gekozen voor een huurhuis in plaats van een koophuis. Een grote groep van deze huurders heeft toch de wens om een huis te kopen. De Nationale Open Huizen route is een ideale kans om uw huis in de schijnwerpers te zetten. Met een open huis komen meer mensen uw huis bekijken doordat het laagdrempelig is. Er hoeft niet speciaal een afspraak gemaakt worden. Als verkoper heeft u het voordeel dat u één keer uw huis en tuin perfect kunt maken voor meerdere bezoekers in één keer. Het woningaanbod daalt doordat er nu meer huizen verkocht worden, maar het is nog steeds belangrijk om op te vallen met uw huis. Met een open huis vergroot u de kansen op een snelle verkoop.

Het voordeel van de Open Huizen route van Huislijn.nl

De Nationale Open Huizen route van Huislijn.nl wordt gelijktijdig met de open huizen route van de NVM georganiseerd. Hierdoor kunt u als verkoper van een huis optimaal profiteren van de maximale opkomst van potentiële kopers om de deelnemende huizen te bezichtigen op deze zaterdag. Door het ruime aanbod aan huizen zal de opkomst groter zijn. Huizenzoekers hebben als voordeel dat ze ook huizen kunnen bezichtigen die in de verkoop staan bij een makelaar die niet onder de vleugels van de NVM vallen.

Reacties kunt u sturen naar info@huislijn.nl

 

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36