10 tip om uw verkoopkans te vergroten

Een Open Huis vergroot de kans om uw kans te verkopen, een goede presentatie is dan ook van groot belang. Wij hebben 10 tips voor u opgesteld. Uiteraard gelden deze tips ook bij een gewone bezichtiging. Vraag ook altijd uw makelaar naar zijn mening, hij of zij is de professioneel en heeft veel ervaring met Open Huizen.

1) Schoon, opgeruimd en fris

Het zal u niet verbazen maar uw huis moet er echt schoon en opgeruimd uitzien. Denk daarbij ook aan de ramen, vloeren, deuren en de tuin of het balkon. Wij adviseren u om een dag van te voren geen eten te koken of bakken met een sterke geur. Huizenzoekers zullen dit als negatief ervaren. Zet voor het Open Huis begint deuren en ramen even open zodat het lekker fris ruikt in uw huis.

2) Maak het gezellig

Een huis met bloemen en vers fruit op een schaal zorgen voor een gezellige en frisse uitstraling. Vergeet daarbij ook niet de badkamer en het toilet.

3) Tuin / balkon / dakterras

Heeft u een tuin, balkon of dakterras? Zorg dat deze er ook tip top uitziet. Voor veel potentiële kopers is de buitenruimte van groot belang.

4) Parkeren

Heeft u een oprit? Laat deze dan vrij voor de bezoekers. Heeft u geen oprit vraag uw buren dan om de auto wat verder weg te parkeren zodat uw bezoekers zoveel mogelijk voor de deur kunnen parkeren.

5) Persoonlijke spullen

Persoonlijke spullen kunnen te veel afleiden, haal deze dan ook weg.

6) Huisdieren

Wij adviseren u om geen huisdieren aanwezig te laten zijn, niet iedereen is een dierenvriend. Ook etensbakjes, een kooi of mand even opruimen.

7) bezoekgegevens

Vraag de bezoeker altijd om hun contactgegevens in te vullen. De makelaar kan dan na de Open Huizen route contact opnemen en eventuele vragen beantwoorden en zorgen voor een vervolgafspraak.

8) Geef bezoekers de tijd

Geef bezoekers voldoende de tijd om door het huis rond te lopen. Uw rol is om de vertrekken te laten zien en eventuele vragen te beantwoorden. Leidt het bezoek met maximaal één persoon rond. Geef eerlijk antwoord op vragen en verwijs bij twijfel altijd door naar uw makelaar.

9) Voldoende licht

Zorg dat gordijnen open, luxaflex omhoog zijn en de ramen schoon zijn. Bezoekers ervaren huizen met veel licht positiever.

10) Social Media

Zet uw Social Media – zoals Facebook, Twitter, Google+, in om uw huis te promoten. Vraag dit ook aan uw familie en vrienden. Het is een fantastische manier om snel uw huis onder de aandacht te brengen. Op Huislijn.nl vindt u bij iedere woning icoontjes om snel uw huis te promoten via Facebook of Twitter.

 

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 206