Een wastafelkraan kiezen; meer keuze dan je denkt.

Ik ben nog maar net aan het googelen naar informatie over wastafelkranen en er gaat nu al een wereld voor me open. Eén blik op de website en het is me duidelijk dat ik meer te kiezen heb dan ik voor mogelijk had gehouden. Want wat denk je van:

  • Een platte uitloop
  • Een waterval uitloop
  • Verouderd ijzer
  • Geborsteld messing
  • Een matrix kraan
  • Ééngreepsmengkraan
  • Clickwaste

 

Er zitten zeker woorden bij die ik ga onthouden voor een potje Galgje, maar dat is niet waar ik naar op zoek ben. Je vraagt je misschien af wat ik dan wel aan het doen ben? Ik ga wastafelkranen kopen

 

De badkamer krijgt een mini make-over en daar horen nieuwe kranen bij. Ik ben lang in de veronderstelling geweest dat alle kranen ongeveer hetzelfde waren. Maar niets blijkt minder waar. Er zijn zelfs YouTube filmpjes over hoe je de wastafelkraan kunt vinden die het best bij jou en het interieur past. En, eerlijk is eerlijk, de filmpjes hebben me echt geholpen om een goede keuze te maken. 

 

Na mijn eigen uitgebreide zoektocht, leek het me leuk om voor jou een blog te maken waarin ik een stappenplan met je deel. Ik hoop dat het je helpt om op een makkelijke manier een kraankeuze te maken. 

 

Stap 1

Bepaal eerst in welke ruimte je de kraan gaat gebruiken.

  1. In de toiletruimte
    In dit geval kun je een fonteinkraan kopen. Die lijkt qua uitstraling ontzettend op de wastafelkraan, maar is gemaakt om alleen koud water doorheen te laten lopen.
  2. In de badkamer
    Zoals je al zult begrijpen, heb je in de badkamer een kraan nodig die geschikt is voor zowel warm als koud water. De wastafelkraan dus.

 

Stap 2

Kies je type kraan:

  1. De elektrische kraan
    Een kraan die werkt op een sensor en vanzelf aan gaat als je je handen eronder doet en weer stopt als je klaar bent.
  2. De inbouwkraan
    Met deze kraan krijg je het meest strakke uiterlijk in je badkamer, omdat het deels is weggewerkt in de muur.
  3. Verhoogde kraan
    Deze variant is simpelweg hoger dan de andere kranen, zodat het bijvoorbeeld achter een vrijstaande waskom past.
  4. Wastafelkraan
    D
    e ‘gewone’ kraan die na montage een vast onderdeel gaat vormen met de wastafel.

badkamer - waarde van je huis 

Stap 3

Kies je kleur en het materiaal.

Deze twee opties zijn samengevoegd, omdat het met elkaar samenhangt. Ik heb ze verdeeld in duidelijke groepjes:

  1. Zwart of wit
  2. Zilver (zoals RVS of Chroom) 
  3. Goud (zoals Staal of Messing)
  4. Rosé (zoals Koper)

 

Zoals je ziet, zegt de kleurkeuze nog niet zo veel over het type materiaal. Je hebt bovendien nog de keuze tussen de diverse behandelingen van het materiaal: geborsteld, gepolijst, verouderd, mat of glanzend. Hiervoor moet je echt even wat plaatjes opzoeken om de verschillen te kunnen zien.

 

Stap 4

De allerlaatste tip die ik je mee wil geven, is: Kijk vooral naar wat je mooi vindt, dan volgt de rest vanzelf!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 211