De minimalistische badkamer

De badkamer is de plek waar je ontspant. Rust vindt. De drukte van de dag van je afspoelt. Dat ontspannen gevoel houd je pas echt vast in een minimalistische badkamer. Een onderhoudsarme badkamer zonder veel poespas dus. Wat heb je nodig voor een badkamer die je een instant ontspannen gevoel geeft? Dat lees je in de dit blog.

 

Badkamer inrichten

Een regendouche, whirlpool, dubbele wastafel, bad, toilet, verwarming, spiegel, kast voor de handdoeken en toiletartikelen, audiosysteem en verlichting: bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer heb je nogal wat keuzes. De grootte van je badkamer is een belangrijk aspect van de keuze die je uiteindelijk gaat maken. Je wilt natuurlijk een complete badkamer maar deze moet niet te vol komen te staan.

 

Overprikkeld of ontspannen?

Alle opties hebben natuurlijk invloed op de offerte maar ook op het aantal prikkels die je in je badkamer krijgt. Een volle ruimte heeft een averechts effect op de mate waarop je tot rust komt. Om de simpele reden dat minder prikkels bijdragen aan meer rust. En die ontspanning, dat is nu net het doel. Elimineren die overbodige prikkels dus. Wil jij een nieuwe badkamer? Dit heb je naast licht en verwarming, écht nodig:

 

Wandbekleding

Veel badkamers zijn betegeld. Tegels kunnen onrustig overkomen en vragen nogal wat onderhoud. Met name het schimmelvrij houden van de voegen. Dat kan anders. Kiezen voor gestucte wanden is ook een optie. Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor de badkamer. Voordelen: stucwerk is hygiënisch (want geen agressieve schoonmaak artikelen) en sfeervol (dus ontspannend).

 

Douche

Een lekkere douche kan in de badkamer niet ontbreken. Wat heb je precies nodig? Is een regendouche een must of volstaat een eenvoudige maar goede douchekop ook? En wat vind je een prettige ruimte om in te douchen? Een afsluitbare douchecabine vraagt enorm veel schoonmaakwerk. Dat is anders bij een inloopdouche. En als je de muren hebt laten stucen, ben je het met schoonmaken helemaal zo klaar.

 

Badkamermeubel met spiegel

Ook een badkamermeubel met een spiegel geeft je veel gemak. Tip: kies voor een badkamermeubel met lades. Hierin berg je handdoeken en toiletartikelen op. Groot voordeel is dat een badkamermeubel met lades ‘zweeft’. Geen verstopte en stoffige hoekjes dus. Handig bij het schoonmaken en het geeft een ruimtelijk gevoel.

 

Toilet

Is jouw badkamer boven en is de badkamer de enige ruimte waar je een op de verdieping een toilet kan maken én is je badkamer groot genoeg? Kies voor een toilet. Een toilet op de bovenverdieping heeft een gunstig effect op de waarde van je koopwoning. Kies ook hier voor een zwevende variant. Een hangend toilet is praktisch bij het schoonmaken en heeft een ruimtelijk effect.

Wij wensen je veel ontspanning in je praktische en minimalistische badkamer!

 

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19