Wooninfluencer Gilian van der Mierden over duurzame interieurbeplanting

Soms zoek je iets en dan kom je erachter dat het er gewoon nog niet is. Niet op de manier die ik voor ogen heb. Dat is precies de reden waarom ik Floristry, een bedrijf in kunst interieurbeplanting, in 2023 heb opgericht.

Hoe mijn liefde voor bloemen leidde tot duurzame keuzes bij Floristry

De liefde voor bloemen is bij mij ontstaan in de tijd dat ik als weddingplanner en bruiloftstyliste aan de slag was. Ik ben erg creatief en word altijd blij van groen om me heen. Met bloemen en planten kun je alle kanten op en dat verveelt nooit! De duurzaamheid van verse bloemen en planten heb ik altijd al interessant gevonden. Als bruiloftstyliste was ik er altijd mee bezig dat de gebruikte bloemen op de dag van de bruiloft op het mooist waren. Super zonde vond ik het om de bloemen na 1 dag alweer weg te moeten doen. Inmiddels hoor en lees je steeds meer over de (on)duurzaamheid van bloemen en planten. Juist daarom heb ik besloten om voor Floristry met zijden bloemen en kunstplanten aan de slag te gaan.

Duurzame interieurbeplanting met stijlvolle kunstboeketten in diverse vazen, van warme aardetinten tot diepe blauwtinten
Drie unieke voorbeelden van duurzame interieurbeplanting: stijlvolle kunstboeketten in luxe vazen, perfect om elke ruimte op een milieuvriendelijke manier op te fleuren

De kunst van realistische beplanting: mijn visie op kwaliteit en duurzaamheid

De kernwaarden van Floristry zijn tijdloos, elegantie en kwaliteit. Ik streef er altijd naar om het groen van buiten zo realistisch mogelijk naar binnen te halen. Van belang is dat de kunstplanten en zijden bloemen zo realistisch mogelijk zijn nagemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Mijn doel is om de sfeer in een interieur te versterken, niet dat het de sfeer over gaat nemen. Daarom let ik altijd goed op kleuren en structuren. Ook houd ik erg van een rustig geheel en wil dit dan ook altijd creëren. Ik vind het belangrijk dat je een plant of boeket voor langere tijd mooi vindt en dat het ook voor langere tijd past in het interieur. Zo voorkom je dat het heel veel geld gaat kosten en daarbij kies je meteen voor de duurzaamste optie.

Duurzame interieurbeplanting met kleurrijke kunstbloemen in unieke vazen, variërend van warme goud- en rozetinten tot zachte pasteltinten
Stijlvolle duurzame interieurbeplanting in bijzondere vazen: kunstbloemen in warme herfstkleuren, levendige tinten en zachte pastels voor een kleurrijke toevoeging aan elke ruimte.

Hoe kunstplanten steeds echter en duurzamer worden

De ontwikkelingen in de markt van de zijden bloemen en kunstplanten gaan als een speer. Waar men nog vaak aan het oubollige en neppe denkt van het aanbod van vroeger is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Zo worden er tegenwoordig steeds meer natuurlijke materialen gebruikt en er zijn zelfs al bloemen en planten op de markt met een realistische bladstructuur. Sommige voelen zelfs echt! Bijzonder is dat er ook al materialen gerecycled worden om daar weer kunstbloemen van te maken. Ik doe altijd mijn best om zo veel mogelijk te werken met kunstplanten met een echte houten stam en daarnaast ben ik een voorstander van het werken met gerecyclede kunstbloemen.

Naast haar expertise in duurzame interieurbeplanting biedt Gilian een frisse kijk op milieuvriendelijk wonen. Wil je meer inspiratie opdoen over kleuradvies, interieurontwerp en vastgoedstyling? Lees dan ook het verhaal van wooninfluencer Karina, die haar passie voor stijl en functionaliteit inzet om verbluffende interieurs te creëren. Haar inzichten helpen je om een evenwichtige en uitnodigende leefomgeving te ontwerpen

Hoe ik seizoenswisselingen vertaal naar interieurbeplanting

Op woongebied kan ik je meenemen in onderwerpen zoals de trends op het gebied van planten en bloemen, duurzaamheid en de mogelijkheden op het gebied van interieurbeplanting. Seizoenen spelen altijd een grote rol in mijn werk. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om te variëren met interieurbeplanting per seizoen, desgewenst met de minimale middelen. En laat ik daar nou eens heel creatief en goed in zijn om hier oplossingen voor te bedenken!

Gilian van der Mierden
Gilian van der Mierden

Graag stel ik me even voor! Ik ben Gilian van der Mierden, echte Brabantse en combineer een gezin met ondernemerschap. In 2023 heb ik Floristry opgericht. Floristry verzorgt kunst interieurbeplanting, denk aan zijden bloemen en kunstplanten. Het duurzaamsheidsapect vind ik heel interessant hieraan. Ik schrijf graag over de trends op het gebied van planten en bloemen, duurzaamheid en de mogelijkheden op het gebied van interieurbeplanting.

Artikelen: 1