Op zoek naar een vloer met een luxe en onderscheidende uitstraling? Ga dan voor een Hongaarse punt PVC-vloer

Recent is het appartement van mijn papa opgeleverd en samen met hem ben ik, als zijn persoonlijke interieur adviseur, mee op zoek gegaan naar een nieuwe vloer. In zijn huidige huis heeft hij in de woonkamer een houtenvloer liggen waarvan de warme en natuurlijke uitstraling nog altijd erg mooi is. Maar door ervaring de afgelopen 20 jaar, heeft hij wel ondervonden dat het hebben van een houtenvloer ook het nodige onderhoud vergt.

Allereerst ben ik samen met hem gestart met het opstellen van alle randvoorwaarden, waaraan de nieuwe vloer zou moeten voldoen. Daarna zijn we samen gezellig op pad gegaan om een praktisch te onderhouden vloer met de ‘natuurlijke’ looks van een houtenvloer te vinden. Anno 2024 is er zoveel keuze qua vloeren dat je er spontaan keuzestress van zou kunnen krijgen. No worries: na het lezen van deze blog ben je helemaal op de hoogte!

Na het nodige uitzoekwerk en mede door mijn eigen ervaringen in vloerenland is uiteindelijk de keuze gevallen om voor het materiaal PVC te gaan. Waarom? Een PVC-vloer is bestand tegen vocht, vlekken en krassen. Bovendien is een PVC-vloer eenvoudig te reinigen en onderhouden.

Als je houdt van een vloer met een elegante en onderscheidende uitstraling, dan is een Hongaarse punt PVC vloer wellicht iets voor jou. De Hongaarse punt past, niet alleen, in een klassiek interieur maar is ook een ware eyecatcher in een modern of industrieel interieur door zijn stijlvolle uitstraling. Tegenwoordig is dit patroon van vloerdelen leggen een ware trend. Over het (laten) leggen van een PVC-vloer vertel ik je later meer.

Maar wat is een Hongaarse punt nu eigenlijk?

Vaak wordt dit vloerpatroon verward met Visgraat. Er is toch een wezenlijk verschil wat ik je onderstaand zal toelichten. Bij een Hongaarse punt worden de vloerdelen in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar geplaatst, vergelijkbaar met een traditioneel visgraatpatroon. Wat echter het verschil maakt, is de manier waarop de uiteinden van deze planken zijn gesneden en op elkaar aansluiten. Bij deze stijl worden de plankuiteinden namelijk op zo’n manier gezaagd dat ze in een scherpe punt samenkomen.

Ik gaf je in deze blog al een aantal relevante redenen waarom de keuze voor een Hongaarse punt vloer een meerwaarde is. En uit eigen ervaring spreek ik, dat dit diagonale vloerpatroon een ruimte groter doet lijken én scheve wanden minder benadrukt.

Tot slot nog wat extra tips!

man duwt vrouw in een verhuisdoos over een vloer

De vormgeving van ruimtes in woningen wordt steeds opener en ruimer opgezet. Een vloer is een belangrijk hulpmiddel om je leefruimtes wat meer af te bakenen en definiëren. Zo kan je kiezen voor natuursteen in de keuken en een mooie eikenhouten vloer in het deel van de woonkamer waar je zit of eet.

Daarom is mijn belangrijkste tip in deze: als je een PVC-vloer gaat aanschaffen binnenkort, maak dan de keuze voor een PVC vloer inclusief leggen. Het scheelt je een hoop werk (denk aan het egaliseren van de vloer tot het plaatsen en afwerken met plinten) en bovendien is het voor een vakspecialist dagelijks werk om mooie vloeren op te leveren.

Als je verschillende materialen voor een vloer combineert, let er dan op dat deze naadloos aansluiten. En houdt ook rekening met de dikte van de verschillende materialen zodat alles wel gelijkligt.

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 10