Ultiem tijdloos en makkelijk te stylen: een witte keuken

Er zijn maar weinig kleuren zo populair voor een keuken als wit, en dat snappen we maar al te goed. Een witte keuken is een tijdloze keuze waar je super lang plezier van hebt. De enige vraag is: is het nog wel zo origineel om voor wit te kiezen, want er zijn natuurlijk nog veel meer opties? Wat ons betreft wel, want er zijn genoeg manieren om ook een neutrale, witte keuken persoonlijk te maken en er een unieke twist aan te geven. Bovendien zijn er verschillende witte keukens, elk zo met hun eigen uitstraling. Qua materiaalkeuze kun je immers alle kanten op, net als met de greepjes, het blad en de accessoires.

De voordelen van een witte keuken

Moderne keuken

Allereerst de redenen waarom je wat ons betreft met een witte keuken nooit de mist kunt ingaan. Wit is absoluut tijdloos en dus ook over 10 jaar nog mooi. Bovendien combineert wit gemakkelijk met allerlei andere kleuren, dus je kunt er zowel een bonte, kleurrijke mix van maken als een minimalistische keuken met enkel wat zwarte of grijze accenten. Als laatste is er zeker in het wit een keuken voor ieder budget, want vrijwel elke aanbieder heeft diverse opties in deze kleur. Bovendien hoef je niet per se voor spierwit te kiezen, maar is ook gebroken wit of beige altijd mooi! Je hebt dus veel meer mogelijkheden dan wanneer je een andere, hele specifieke kleur in gedachten hebt.

Maak je keuken uniek door de materiaalkeuze

Ondanks de neutrale kleur, is het wat ons betreft makkelijk om ook een witte keuken een persoonlijk tintje te geven. Ga bijvoorbeeld voor een luxe blad van marmer in combinatie met hoogglans frontjes, voor een super de luxe uitstraling. Of is de combi van wit met hout meer jouw ding, voor een wat natuurlijkere look? En wat dacht je van een bijzondere wasbak met een luxe, goudkleurige kraan? Goud steekt prachtig af tegen wit en geeft je keuken in één klap allure.

Natuurlijk kun je ook met de greepjes alle kanten op. Gebruik ze om kleine (mat)zwarte accenten toe te voegen of ga voor een wat lichtere tint voor een neutralere look. Hou je van super minimalistisch? Dan is een witte, greeploze keuken natuurlijk de beste keuze.

Een witte keuken is gemakkelijk te stylen

Heb je een witte keuken? Dan zul je merken dat je er qua styling echt alle kanten mee op kunt! Plak bijvoorbeeld gerust vrolijk bloemetjesbehang op de muur in combinatie met kleurrijke theedoeken en een vrolijk serviesje. Liever schilderen in plaats van behang? Werkelijk elke effen kleur staat mooi bij een witte keuken. Op dit moment zijn vooral kleuren als terracotta, beige en diverse groentinten erg in trek, maar kies vooral een kleur die aansluit bij jouw persoonlijke stijl.

Lees ook van Leonie:
Opvallende trends op keukengebied

Qua styling kun je voor een minimalistische look gaan met enkel wat zwarte of antracietgrijze accenten, of misschien kies je wel één accentkleur die je overal laat terugkomen. Een paar planten doen het natuurlijk altijd goed, net als wat mooie posters. En vergeet ook niet dat mooie (handbeschilderde) bordjes ook erg leuk zijn aan de muur!

Heeft een witte keuken ook nadelen?

Veel mensen vinden wit nogal besmettelijk, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Op matte kastdeurtjes zie je bijvoorbeeld geen vingers, en keukens zijn altijd gemaakt van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Een tweede nadeel is dat het soms wat klinisch en kil kan ogen als je de keuken niet voldoende stylet. Maar ook dit heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand!

Leonie van der Laan
Leonie van der Laan

Hallo! Ik ben Leonie, een enthousiaste tekstschrijver met een passie voor mode, design en wooninspiratie. Mijn hart ligt in de prachtige Spaanse stad Valencia, waar ik vastbesloten ben om te gaan wonen en mijn liefde voor de cultuur te omarmen. Momenteel bevind ik me nog in een gezellige kleine studio, maar ik geloof dat een beperkte ruimte geen belemmering hoeft te zijn. Met een dosis creativiteit en slimme oplossingen maak ik van mijn compacte plekje een gezellig thuis. Ik deel graag mijn ideeën en inspiratie voor het inrichten van kleine ruimtes, en ik hoop anderen te inspireren om hetzelfde te doen!

Artikelen: 8