Tips & inspiratie om de hal te pimpen

 De hal is in veel woningen een beetje een vergeten ruimte. Vreemd eigenlijk. Dit is immers wel de ruimte waar je binnenkomt. Waar bezoekers voor het eerst hun ogen de kost geven. Dan wil je toch ook dat dit een warm welkom wordt? Toch is het ook begrijpelijk dat het lastig wordt gevonden om deze ruimte in te richten. Meestal is het een relatief smalle en kleine ruimte. Een ruimte waar de trap in veel gevallen ook nog eens een prominente plek inneemt. Hoe zorg je er dan toch voor dat deze kleine ruimte zo sfeervol mogelijk wordt ingericht? Met dit artikel helpen we je graag op weg en geven we de nodige tips en inspiratie om de hal een flinke make-over te geven. 

Pak de trap aan 

Vrouwelijke paar zitten op trap in de gang en kiezen kleuren vanaf een staal

De trap is in veel woningen het eerste wat je ziet als de voordeur geopend wordt. Daarom is het belangrijk dat deze er mooi uitziet en past bij de rest van de woning en het interieur. Als een trap verouderd is,  kan dit direct van invloed zijn op de rest van de woning. Met een Traprenovatie op maat kun je dit voorkomen.  Bijkomend voordeel is ook dat zo niet de volledige trap vervangen hoeft te worden. Door enkele simpele aanpassingen wordt de trap al direct een stuk praktischer én mooier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste bekleding. Wat de beste trap is voor jouw woning, hangt volledig af van je persoonlijke wensen en familiesituatie. Zo kan het met jonge kinderen bijvoorbeeld prettiger zijn als de trap antislip is, zodat je zeker weet dat zij niet uitglijden. Ook dichte traptreden hebben dan vaak de voorkeur vanwege veiligheidsredenen. 


Weet je niet precies hoe je jouw trap het beste kunt renoveren? Neem dan contact op met een specialist en ontdek de verschillende mogelijkheden. 

Mooie decoraties aan de muren 

De hal is meestal een relatief kleine ruimte. Decoratiestukken geven extra sfeer, maar ze mogen geen extra ruimte in beslag nemen. Dat doet weer af aan de praktische kant van de hal. Als je toch meer sfeer wilt toevoegen, doe je er dan ook goed aan om enkel de muren te gebruiken. Bijvoorbeeld door mooie kleuren toe te voegen of wanddecoraties te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel. Dat staat niet alleen heel mooi, maar geeft ook een ruimtelijker gevoel. Je kunt ook denken aan een mooie wandschilderij of ander kunstwerk. 

Een jonge vrouw bekijkt aandachtig een kunstwerk in een  woonkamer.


Wil je van de wand zelf een kunstwerk maken? Gebruik dan behang. Het is wel even een klusje om het aan te brengen, maar het is de moeite zeker waard. 

Fotowand

Wil je de hal direct stukken persoonlijker maken? Kies er dan voor om een fotowand te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met foto’s van verschillende formaten die in een mooie opstelling worden gehangen, maar je kunt er ook voor kiezen om een prachtige collage te laten maken van jouw mooiste foto’s of jouw absolute favoriet groot af te beelden. Zo geef je de hal direct meer sfeer en een persoonlijke touch. Helemaal leuk als je een foto van jullie als gezin ophangt. Zo is het direct voor iedereen duidelijk wie hier woont. 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 258