Lekker binnenkomen in huis: tips voor een opgeruimde hal

De hal is het gezicht van het huis. Het is de eerste ruimte die je binnenkomt als je een woning betreedt. En het geeft dan ook meteen een beeld van de rest van je huis. Vaak is het ook de kleinste ruimte, naast het toilet natuurlijk. Toch heb je in een hal best veel plaats nodig; voor schoenen, voor jassen, sjaals en handschoenen en misschien zelfs voor een kinderwagen of rollator.  Een opgeruimde hal met plek voor al die spullen is een pré in elk huis. In dit blog krijg je daarom een flinke portie hal inspiratie! Lees je mee?

De keuze van de kapstok

Met het Hollandse weer weet je bijna niet welke jas je wanneer nodig hebt. De ene dag hul je jezelf in een warme winterjas, terwijl het de dag erna op een lekkere lentedag lijkt. Winterjassen hangen daarom gebroederlijk naast tussenjassen. Maar voor al die jassen, is wel een plekje nodig. Een kapstok met meer dan voldoende plek is daarom een echte aanrader. Check voordat je een kapstok gaat kopen, hoeveel jassen je erop kwijt wilt. Daar kun je dan je keuze op baseren. Er zijn heel wat varianten te koop, dus het kan niet anders dan dat er een leuke voor jou bij zit. Wat past meer bij jou? De ouderwetse vrijstaande kapstok of een moderne versie waarbij de haakjes aan het plafond lijken te zweven? Probeer ook eens ‘out of the box’ te denken en ga op zoek naar een kapstok die bergruimte met het ophangen van jassen combineert. Dan vang je meerdere vliegen in één klap.  

Veelzijdige spiegels

Instant extra ruimte in een hal creëer je door een spiegel op te hangen. En als je het echt slim aan wilt pakken, kies je voor een spiegel met haakjes voor sleutels of een vakje zodat je er wat kleine spulletjes in op kunt bergen. Je lippenstift bijvoorbeeld of een zonnebril. Het is een praktische 4 in 1 oplossing: je krijgt meer ruimte door de weerspiegeling, meer licht door de reflectie, extra bergruimte en tot slot kun je je spiegelbeeld even checken voordat je de deur uitloopt. Het is daarmee wel duidelijk dat de spiegel niet mag ontbreken in een hal.

De bijdrage van goede verlichting

Een ander item dat in de hal een belangrijke rol vervult, is de verlichting. Met de juiste verlichting kun je dingen verdoezelen of er juist de aandacht op richten. Ook kun je er extra sfeer mee creëren. Toegegeven, niet elke hal is groot genoeg voor een sidetable met een lampje erop. Maar mocht je er wel plaats voor hebben, dan zul je merken dat het een rustig en opgeruimd gevoel geeft. Wat wel in elke hal kan, is een opvallende plafonnière. Die kun je per slot van rekening zo groot of zo klein maken als bij jouw hal past. Kroonluchters van verschillende formaten of stoere spotjes geven bij binnenkomst in het huis meteen een indruk van jouw eigen stijl. 

laarzen in de gang - schoenkast

De zin van een schoonloopmat

Als laatste, maar niet als onbelangrijkste, benadrukken we in dit blog de zin van een goede schoonloopmat. Bij veel van onze lezers zijn vieze voetstappen door het hele huis ergernis nummer één, als het gaat om rommel in huis. Een goede mat voorkomt dat. De investering is meestal best wat, maar een goede mat doet zijn werk en blijft erg lang goed. Bovendien draagt het ook bij aan een opgeruimde uitstraling van de hal. Net als een schoenenkast trouwens. Opgeruimd staat netjes! Je leest het al, de hal verdient aandacht! Binnenkomen in een hal die past jou en bij de rest van je huis, is net even leuker dan binnenkomen in een saaie en slordige hal. En met de tips hierboven is het helemaal niet zo moeilijk om dat te realiseren. Welkom thuis.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207