Hoe voorkom je ongedierte in en rondom je huis

Muizen en ratten. Dat zijn de engste beesten in en rondom huis. Dat vindt althans meer dan 70 procent van de ondervraagden uit het kleinschalige onderzoek dat recent is uitgevoerd. We zijn ze liever kwijt dan rijk, zo blijkt. Ratten en muizen bestrijden we veelvuldig. Maar het liefst wel op een diervriendelijke manier.   

Bestrijden van ongedierte

Budget Ongedierte Bestrijden houdt zich bezig met het bestrijden van allerlei soorten ongedierte. Of het nu gaat om grotere dieren zoals mollen of steenmarters, de kleinere zoals zilvervisjes en vlooien of de vliegende beestjes zoals fruitvliegjes en motten. Voor het verwijderen van elk type beestje is een passende oplossing. In dit blog gaan we dieper in op het muizen bestrijden, fruitvliegjes en mollen.

Is niet bestrijden ook een optie?

Wanneer moet je overgaan tot het bestrijden van de dieren? Het enige goede antwoord hierop is: als je er last van hebt. Dieren, zoals muizen, kunnen veel problemen veroorzaken. Soms heb je het zelfs niet eens in de gaten hebt. Mollen graven lange gangen door je gazon, waardoor het gras kuilen gaat vertonen. Fruitvliegjes laten overal ontlasting achter, zonder dat je dat ooit zult zien. Muizen kunnen je isolatiemateriaal opeten om nestjes van te maken, en je hebt er waarschijnlijk geen weet van dat ze dat doen.

ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden met of zonder gif

In Nederland gelden strenge eisen om zodoende dierenleed te voorkomen. Niet elk product is daarom geschikt als verdelging. Als het gaat om muizen is de ouderwetse muizenval nog altijd een van de beste manieren om ze te vangen. Met extra lekker lokaas zitten ze binnen een mum van tijd in het kootje. Klaar om afgevoerd te worden. Probleem opgelost. Ondanks dat dit een simpel beeld is van het bestrijden van ongedierte, is het wel degelijk een van de mogelijkheden. Je hoeft niet altijd groot geschut te gebruiken.

Lees ook: Veilig opbergen met kleur


Het voorkomen van ongewenste dieren in en om je huis

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het om ongedierte gaat. Er is een aantal tips die je kan helpen om voortaan minder ongedierte in en om je huis tegen te komen. Denk maar eens hieraan:

  • Tegengaan van muizen, ratten et cetera:

Hou vuilnis van de grond. Stop het vuil het liefst in een afgesloten container, maar als dat niet mogelijk is, zorg er dan in elk geval voor dat het de grond niet raakt. Als het voor jou tot de mogelijkheden behoort, zet het vuil dan in een aanhanger.

  • Tegengaan van fruitvliegjes:

Leg fruit in de koelkast. Of als je het liever buiten de koelkast bewaart, berg het dan op in een voorraaddoos die je af kunt sluiten. Afval van groenten en fruit kun je ook het best in een afgesloten ruimte bewaren of meteen buiten in de prullenbak gooien. De fruitvliegen kunnen niet in een afgesloten doos of prullenbak en als ze er toch bij kunnen, dan blijven ze op hun plek en vliegen niet de rest van je huis door.

  • Tegengaan van mollen.

Helaas is het lastig om mollen uit je tuin te weren. Met geur of geluid of een ondergrondse afsluiting van je tuin lukt dit het best.

Het bestrijden van ongedierte klinkt vaak niet zo vriendelijk, maar zoals je leest zijn er best mogelijkheden om het probleem op een diervriendelijke manier aan te pakken. Nu maar hopen dat het jou ook lukt!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 211