Tips om aan de juiste bedrijfsruimte te komen

Het vinden van een goed onderkomen voor je onderneming kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en een beetje kennis, kom je een heel eind. In deze gids delen we handige en praktische tips om je te helpen de juiste bedrijfsruimte te vinden die aan al jouw wensen voldoet.

Huur eerst voordat je koopt

De eerste tip die we je mee willen geven is om een bedrijfsruimte te huren voordat je besluit tot kopen over te gaan. Dit doe je om meerdere redenen. De grootste reden is om te kijken of een bedrijfsruimte bevalt. Als je zeker weet dat alles in orde is, heb je niet langer twijfels en koop je zonder aarzelen een bepaald pand. Daarnaast leer je ook beter welke behoeften er zijn voor de kantoorruimte die je wil huren. Een bedrijfsruimte huren voordat je een pand koopt is dan ook een bewezen methode van succes.

Maak gebruik van een vastgoed expert

drie personen overleggen achter een laptop

Ten tweede is het slim om gebruik te maken van een vastgoed expert. We hebben het dan met name over vastgoed experts die al eerder een track record hebben op het gebied van bedrijfsruimtes. Dit komt doordat je hierdoor ineens toegang hebt tot een uitgebreid netwerk aan contacten in deze wereld die je zomaar een gouden tip kunnen opleveren. Daarnaast heb je te maken met een professional die precies ziet waar je naar op zoek bent en in de juiste richting kan sturen. Zo vind je altijd de juiste bedrijfsruimte te huur.

Hanteer een budget

Verder dien je een helder budget te hanteren gedurende je zoektocht naar een bedrijfsruimte. De reden hierachter? Door middel van een duidelijk budget geef je jezelf duidelijkheid. Hierdoor heb je niet langer twijfels of een bepaalde bedrijfsruimte net wel of net niet aan je financiële voorwaarden voldoet. Je weet meteen of je door moet gaan met zoeken of dat je iets gevonden hebt dat het overwegen waard is. Daarnaast kom je dus ook nooit in de financiële problemen doordat je huur of je bedrijfshypotheek eigenlijk te hoog is. Als kers op de taart sta je sterker in de onderhandelingen als je weet wat je maximale huur is.

Bepaal je locatie eisen

Bepaal ook de eisen van de locatie van je toekomstige bedrijfsruimte. Wil je bijvoorbeeld dat klanten makkelijk op bezoek bij je kunnen komen? Kies dan voor een locatie in het centrum van een stad of dichtbij de snelweg. Hierdoor is het voor alle stakeholders erg toegankelijk. Wil je juist indruk maken op klanten of een omgeving creëren die extra veel werknemers aantrekt? Ga dan voor een kantoorpand in een trendy buurt. Schrijf voor jezelf op wat belangrijk is qua locatie vereisten en kijk of een bedrijfsruimte hieraan voldoet.

Houd rekening met de behoeften van je bedrijf

Als vijfde is het zaak om rekening te houden met de behoeften van je bedrijf. Doordat elk bedrijf andere behoeften heeft, zal elke bedrijfsruimte meer of juist minder geschikt zijn voor een onderneming. Daarom dien je goed te begrijpen wat je eigen behoeften zijn, want zo maak je een stuk betere keuzes. Denk dan bijvoorbeeld aan speciale vergaderruimtes als je geregeld meetings hebt of een ruimte waarin je klanten op een vriendelijke wijze kunt ontvangen. Door aan dit aspect te denken, zorg je voor een prettige omgeving die ook nog eens praktisch is voor je bedrijf.

Industriële lockerkasten voor uw interieur

Kijk naar de bestemmingsplannen

Kijk tevens naar de bestemmingsplannen van een bedrijfsruimte en omgeving. Je wil namelijk niet zomaar een bedrijfsruimte hebben dat ineens vanwege de bestemmingsplannen niet door jou gebruikt kan worden. Er zijn op het internet talloze horrorverhalen hierover te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan een bedrijfspand dat een verkoper van commercieel vuurwerk had gehuurd, maar helemaal niet voor deze doeleinden mag gebruiken doordat het pand zich in een strenge woonwijk bevindt.

Heb je erover nagedacht om een bedrijfsruimte te kopen in plaats van te huren? Lees alles over investeren in bedrijfspanden en ontdek de voordelen van eigendom op lange termijn.

Wees slim met onderhandelen

Wees tot slot slim met onderhandelen als je aan de juiste bedrijfsruimte wil komen. Soms kom je een kantoorruimte tegen die gemaakt lijkt te zijn voor je bedrijf. Helaas valt deze net buiten je budget. Door te onderhandelen is het ineens echter mogelijk om toch nog een deal te krijgen die binnen je budget valt. Het is daarom altijd slim om een poging te doen. Hierbij is het geen slecht idee om wat cursussen of trainingen te volgen op het gebied van onderhandelen. Ben je hier echt niet goed in? Kijk dan of je een contact of expert hebt op het gebied van deals maken zodat je toch nog het onderste uit de kan wil halen. Het zal je verbazen aan hoeveel meer je kunt komen als je slim bent op het gebied van onderhandelen. Want zo krijg je het beste pand op de perfecte locatie!

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 278