Hoe vind je een geschikte partij voor het laten plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede en tevens ook verstandige investering om zowel het milieu als je portemonnee te kunnen ‘helpen’. Het laten plaatsen van zonnepanelen is alleen niet iets wat je zo even laat doen. Er zijn veel verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden, maar hoe vind je nu een betrouwbare partij die kwaliteit levert? Omdat het wel belangrijk is dat je kiest voor een betrouwbaar installatiebedrijf voor het installeren van zonnepanelen, delen wij een aantal handige tips met je. Nu is het niet zo dat dit gegarandeerd zorgt voor een betrouwbare partij, maar is de kans wel een stuk groter, dan wanneer je kiest op basis van bijvoorbeeld alleen de prijs.

geschikte partij voor het laten plaatsen van zonnepanelen

Onderzoek doen

Voordat je begint met het zoeken naar een partij voor het plaatsen van zonnepanelen, is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen. Op deze manier krijg je een beter begrip van het proces en kun je gerichte vragen stellen aan potentiële bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld informatie vinden over verschillende soorten panelen, hun rendement en ook eventuele aanvullende mogelijkheden. Stel dat je al een tijdje een airco wilt laten plaatsen en de stroom die je airco verbruikt, zelf op te wekken met zonnepanelen, dan is het wel prettig dat je kiest voor een bedrijf die niet alleen de zonnepanelen plaatst, maar ook de airco installatie kan uitvoeren voor je. Dit heeft als voordeel dat je alles onder één dak hebt, maar je vaak ook nog wat extra korting kunt krijgen omdat je beide afneemt.

onderzoek doen naar zonnepanelen

Referenties en recensies

Een goede manier om de betrouwbaarheid van een bedrijf te beoordelen, is door referenties en recensies te raadplegen. Vraag potentiële bedrijven naar referenties van eerdere klanten en neem contact met hen op. Zo kun je uit eerste hand ervaringen horen en een beter beeld krijgen van de kwaliteit en service die het bedrijf biedt.

Certificeringen en garanties

Het is verstandig om te controleren of een bedrijf gecertificeerd is door relevante brancheorganisaties. Certificeringen zoals het Zonnekeur keurmerk geven aan dat een bedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garanties die een bedrijf biedt. Een goede partij zal bijvoorbeeld garantie geven op zowel de panelen zelf als de installatie.

Prijs en offertes

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij het kiezen van een partij voor het plaatsen van zonnepanelen. Vraag daarom bij meerdere bedrijven offertes aan en vergelijk deze goed. Let hierbij niet alleen op de totale kosten, maar ook op eventuele bijkomende kosten en wat er precies inbegrepen is. Een goed bedrijf zal transparante en gedetailleerde offertes uitbrengen en zal ook iedere vraag die je hebt, keurig beantwoorden.

Persoonlijke klik

Wat ook belangrijk is, is om te kijken of er een persoonlijke klik is met het bedrijf. Je wilt immers samenwerken met een partij die jou begrijpt en aandacht heeft voor jouw wensen en behoeften. Maak daarom een afspraak met potentiële bedrijven en bekijk of er een goede match is. Tonen ze interesse, komen ze bij je op locatie etc. Mocht je onderbuikgevoel bijvoorbeeld niet goed zijn, dan kun je deze partij beter laten voor wat het is.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104