Het comfort van een badkamerradiator

Overweeg je om een badkamerradiator aan te schaffen? Dan vertellen wij je graag waar je allemaal op moet letten. We vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij binnenkort geniet van een stijlvolle badkamerradiator die – zonder hoge energiekosten – je badkamer verwarmt en je handdoeken droogt.   

Een badkamerradiator, overbodige luxe?

Als een badkamerradiator een overbodige luxe zou zijn, zou je ook geen warme douche nodig hebben. In theorie zouden we zonder kunnen, maar we weten allemaal hoe fijn het is om onder een warme douche te stappen. Dus waarom zou je na het douchen dan niet ook in een warme badkamer willen stappen? Wellicht is het tijd om te kiezen voor een goede badkamerradiator, het liefst een die mooi is vormgegeven en precies de juiste capaciteit heeft. Met een hoogwaardige radiator combineer je luxe, stijl en comfort.

Modern minimalistisch lichtrood badkamer met een witte radiator.

Wat is de juiste radiator?

Kun je een badkamer ook voorzien van een reguliere radiator in plaats van een badkamerradiator? Het is goed om te weten dat een badkamerradiator iets anders is dan de radiator in je huiskamer. Een badkamerradiator speciaal ontworpen voor in de badkamer. Dat merk je om te beginnen aan de vochtbestendige materialen waar ze uit bestaan. Daarnaast zijn badkamerradiatoren zo ontworpen dat je er je handdoeken aan kunt ophangen. Zo kunnen natte handdoeken mooi drogen en ligt er voor je volgende douchebeurt een warme handdoek voor je klaar. Verder past een badkamerradiator qua uitstraling beter in een badkamer dan een normale radiator.

Lees ook:
Besparen op je energierekening doe je zo!

Hoeveel capaciteit heeft een badkamerradiator nodig?

Als je eenmaal hebt besloten dat je een badkamerradiator wilt installeren, is het belangrijk dat je weet hoeveel capaciteit de radiator nodig heeft. Een te lage capaciteit gaat ten koste van het comfort en een te hoge capaciteit gaat ten koste van de energie-efficiëntie. Je kunt de capaciteit radiator berekenen aan de hand van factoren zoals de omvang van de badkamer en het warmteverlies. Mocht je twijfelen of je berekening wel accuraat is, kun je het overigens ook aan een expert overlaten.

Heeft jouw badkamer een goede badkamerradiator nodig? Neem dan vooral de tijd om de verschillende opties te vergelijken. We kunnen je aanraden om het assortiment van Tegeldepot eens te bekijken. Zo vind jij een radiator die past bij je interieur, lang meegaat en het juiste vermogen heeft. Een badkamerradiator hoeft geen hoge energiekosten met zich mee te brengen. Laat je dus vooral informeren over de capaciteit en lever niet in op kwaliteit.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 30