Zelf beleggen in vastgoed of uitbesteden?

Heb je interesse om te investeren in de toekomst, dan heb je de keuze om zelf te beleggen. Investeren in vastgoed is een goede keuze, maar ga je zelf je vermogen beheren of besteed je je onroerend goed ondernemen uit aan een specialist. Je geld steken in bouwstenen is altijd gunstig, of het nu in huizen, bedrijfspanden of winkels zijn dat maakt niets uit. Nu de wetgeving is veranderd, vragen veel mensen zich af of beleggen nog wel zo verstandig is. In dit artikel geven we je een duidelijke uitleg.

Is het slim om zelf in vastgoed te beleggen met de aangepaste wetgeving?

Je wilt je vermogen zien groeien, daarbij is beleggen in vastgoed een slimme keuze. Toch wil je als investeerder niet op het verkeerde paard wedden, helemaal nu de wetgeving veranderd is. Tegenwoordig is het verstandiger om het onroerend goed uit handen te geven. Wil je zeker weten dat je je geld goed besteed, dan kun je het beste investeren via een betrouwbare vastgoedbeheerder of -fonds. Deze professionals beheren panden efficiënt en kennen de markt door en door, waardoor je risico’s vermindert en rendementen optimaliseert.

Ze kunnen ook betere deals sluiten dankzij hun netwerk en expertise, wat leidt tot hogere opbrengsten voor jou. Hierdoor kun jij je focussen op andere financiële doelen en gemoedsrust hebben over je investering

financiële tips

Langetermijn beleggen

Wil je vastgoed beleggen, dan is langetermijnbelegging in onroerend goed een goede investering. Houdt er wel rekening mee dat beleggen in vastgoed risico’s en eventuele kosten kan opleveren, denk hierbij aan waardedalingen, leegstand maar ook de onderhoudskosten. Daarom kun je het beste samenwerken met vastgoedexperts. Op deze wijze bepaal je meer resultaat.

Lees ook: Online zakelijk vastgoed financieren doe je zo!

Een vastgoedadviseur heeft namelijk veel meer kennis van de marktwaarde en onder andere het beheren van vastgoedtransacties. Daarbij bezitten ze ook kennis over juridische kwesties en de technische aspecten van het beleggen in vastgoed. Geef je de investering uit handen, dan kan dit vele voordelen opleveren.

De voordelen van een vastgoedbelegging

Er zijn veel voordelen als je in vastgoedbelegging wilt investeren, daarbij moet je de risico’s natuurlijk niet ontzien. Hierbij een overzicht van alle pluspunten:

  • Investeer je in huurwoningen dan kun je een stabiele stroom van inkomsten verwachten
  • Op lange termijn stijgt de prijs van huizen en gebouwen
  • Je kunt met eigen geld, maar ook met geleend geld investeren
  • Veel landen bieden voor vastgoedbeleggers belastingvoordelen

Zo bouw je op een eenvoudige wijze je eigen vermogen op, zonder dat je je er in hoeft te verdiepen.

Linda
Linda

Hi ik ben Linda de woonblogger achter www.kijkjeinhuisentuin.nl. Als wooninfluencer schrijf ik de leukste woonblogs over het inrichten van je huis. Ideeën en wooninspiratie voor huis en tuin. Naast inspirerende interieur blogs kun je ook ideeën vinden bij de woonblogs binnenkijken. Hierbij krijg je een uniek kijkje in woonkamer, slaapkamer, babykamer, tuin, maar ook het gehele huis. Zo krijg je de beste woonideeën over kleurencombinaties, woonstijl en het inrichten van je huis.

Artikelen: 4