Hoe shutters de waarde van jouw woning beïnvloeden

Ben jij aan het overwegen welk type raambekleding het beste bij jouw woning en wensen past? Vergeet in deze overweging niet de optie voor shutters! Deze stijlvolle en functionele raambekleding kan veel meer dan alleen de ramen bedekken. En… ze beïnvloeden de waarde van jouw woning, waardoor het de investering dubbel en dwars waard is. Meer informatie over hoe shutters de waarde van jouw woning kunnen beïnvloeden lees je hier.

Esthetische aantrekkingskracht

Laten we eerlijk zijn, het plaatsen van shutters voor ramen en deuren voegt elegantie en stijl toe aan de woning, die niet snel te evenaren is door andere typen raamdecoratie. Of je nu een klassieke of meer moderne uitstraling wilt realiseren, shutters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen waardoor ze op vele woonwensen aansluiten.

Deze verfijnde uitstraling zal zeker de aandacht trekken van potentiële kopers. Doordat shutters een leven lang meegaan, is het een eenmalige investering die gedaan moet worden, waar toekomstige eigenaren ook van zullen profiteren. Waar je bij andere raamdecoratie nog kunt kiezen om het mee te nemen naar een volgende woning, is dit met shutters op maat niet het geval. Het voegt dus echt iets extra’s aan de woning toe, wat zich zal vertalen in een hogere woningwaarde.

Shutters zijn enorm hip

Energiebesparend

De hogere woningwaarde vertaalt zich ook in een beter energielabel van de woning, gezien shutters goed zijn voor een betere isolatie in huis. Een groot deel van de warmte in een woning gaat namelijk verloren via ramen en deuren. Maar met shutters ontstaat er een extra isolatielaag waardoor warmte behouden wordt en de kou niet kan binnendringen.

Deze extra isolatielaag kan zorgen voor een flinke besparing op de energiekosten. Waardoor de maandelijkse lasten voor de woning een stuk lager kunnen uitvallen. Een maatwerkoplossing is bij dit type raamdecoratie essentieel, waardoor tocht of warmte buiten gehouden worden. 

Financieringsmogelijkheden

Shutters vallen onder de categorie ‘nagelvast’ als we het hebben over toevoegingen aan de woning. Dit betekent dat ze niet zonder gebreken van de woning weer weg te halen zijn. Alle panelen worden immers voor ieder raam of deur op maat gemaakt. Doordat je dus kiest voor een vrij permanente oplossing van raamdecoratie, wordt het toevoegen hiervan ook vertaald in meer woningwaarde.

Financieringsmogelijkheden

Het grote voordeel hiervan is dat je de initiële investering voor shutters ook kunt laten meefinancieren middels een bouwdepot in de hypotheek. Hierdoor hoef je zelf niet in één keer te betalen voor de investering, maar kun je dit meenemen in de totale verbouwing van jouw woning.

Functionele voordelen

Naast bovengenoemde voordelen op de uitstraling en toegevoegde waarde van de woning, bieden shutters ook gewoon erg veel praktische voordelen. Zo kunt u met de lamellen op ieder gewenst moment de lichtinval of privacy reguleren en zelfs in het geval van buitenshutters je huis beschermen tegen weersinvloeden.

Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor kopers die op zoek zijn naar een woning waar zowel stijl als functionaliteit samenkomen. Uiteindelijk is het eerste wat mensen zien als ze naar het huis kijken de uitstraling ervan. De toevoeging van shutters kan zorgen voor meer interesse, waardoor de woningwaarde stijgt. Overweeg in jouw zoektocht naar nieuwe raambekleding dus zeker de optie voor shutters. Uiteindelijk is dit een slimme investering voor de toekomst en waarde van jouw woning.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101