Open Huis, de ideale dag om je droomhuis te vinden!

Als vastgoedstylist adviseer ik verkopers hoe zij hun huis het beste kunnen presenteren voor de verkoop. Daarbij geef ik meestal aan dat Open Huis ideaal is om aan mee toe doen, omdat dat de meest laagdrempelige manier is om potentiële kopers over de vloer te krijgen. Want verkopen begint met die eerste bezichtiging.

verkopen begint

Maar andersom is Open Huis ook voor kopers de perfecte dag om hun droomhuis te vinden. Ik noem hier 3 redenen waarom je Open Huis naar mijn idee niet mag overslaan als je op zoekt bent naar een nieuwe woning.

 

Het is een efficiënte manier om heel veel woningen in 1 keer te bezichtigen.

Tijd is een schaars goed voor veel mensen. Voor iedere woning die je zou willen bezichtigingen moet je een afspraak maken. Een afspraak waarbij je je dient te schikken naar de mogelijkheden van de verkoper en de in de meeste gevallen ook de makelaar. Het is daarom heel lastig om in een korte periode heel veel verschillende woningen te bezichtigen. Zeker nu de woningmarkt aantrekt, is het niet handig lang te moeten wachten om een huis te kunnen bekijken. Voordat je het weet is de woning al verkocht.

De landelijke Open Huizen route is wat dat betreft ideaal. Heel veel woningen doen mee, zodat je in een kort tijdsbestek, ook nog eens in het weekend, verschillende huizen kunt bezichtigen. Zo hoef je je niet te beperken tot je top 3 favoriete woningen, maar kun je veel meer woningen bekijken voordat je overgaat tot kopen.

 

Je ontmoet de eigenaars waar je met al je vragen terecht kunt.

Hoewel internetmakelaars terrein winnen, worden de meeste bezichtigingen nog steeds georganiseerd door makelaars. De bewoners zul je pas in een later stadium ontmoeten. Tijdens Open Huis is dat anders, nu verzorgen de bewoners zelf de rondleiding. En dat kan echt een voordeel zijn, want juist de eigenaars kennen hun woning door en door. Zij kunnen jou precies vertellen waarom het er zo leuk wonen is. Of waarom ze er destijds zelf als een blok voor dit huis vielen. Schroom dus niet om al je vragen aan de bewoners te stellen. Ze kom je veel over een woning en het woongenot te weten.

 

De bezichtiging is ontspannen

Een bezichtiging tijdens Open Huis is meer relaxt dan een ‘normale’ bezichtiging. Ten eerste loopt er geen makelaar met je mee. En daarnaast hoef je niet op een vast tijdstip te verschijnen en weer te verdwijnen. Valt een woning bij binnenkomst tegen? Dan ga je door naar het volgende huis. Val je wel als een blok voor een woning? Blijf dan wat langer en ga de woning goed bekijken. Een bezichtiging voelt veel vrijblijvender, waardoor jij ook veel rustiger in een woning kunt rondlopen. En heb je je droomhuis gevonden dan kan je natuurlijk altijd een aankoopmakelaar in handen nemen om je goed te laten adviseren en begeleiden.

Waarschijnlijk zijn er nog wel meer redenen te verzinnen, maar hopelijk waren deze al genoeg om je van het nut van Open Huis te overtuigen. Veel kijkplezier aanstaande zaterdag en geniet van je dagje uit! 😉

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20