Visgraat PVC en meer: dit zijn de mooiste vloeren van het moment

Op zoek naar een nieuwe vloer en weet je niet waar je moet beginnen? Een nieuwe vloer kiezen, is niet iets wat je elke dag doet. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Duik dan snel in deze blog en ontdek welke vloer het beste bij jou én je woning past!

Trendy visgraat vloeren

Laten we gelijk sterk beginnen. Ongetwijfeld de meest populaire vloer van het moment is de visgraatvloer. En dat is dan ook geen verrassing. Met zijn karakteristieke uiterlijk weet deze vloer elk interieur naar een hoger niveau te tillen. Ook wat betreft materiaalkeuze laat deze vloer niks te wensen over. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in hout, laminaat, PVC of vinyl.

Daarbij zijn visgraat PVC vloeren het meest populair. Dat is dan ook geen wonder, gezien PVC vloeren waterbestendig en duurzaam zijn. Ook zijn ze eenvoudig te installeren. Kortom, de meest no-nonsense keuze dus!

Veelzijdig en betaalbaar laminaat

Een andere vloersoort die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse huishoudens, zijn de onbetwiste laminaatvloeren. Het grootste voordeel van laminaat is de brede keuze uit verschillende ontwerpen. Zo kun je gaan voor een natuurlijke look, dankzij vloeren met een houtdesign, compleet met nerven. Of kies voor alternatieven die op het oog niet te onderscheiden zijn van steen.

betaalbaar laminaat

Tenslotte staat laminaat wijd bekend dankzij haar betaalbaarheid. Daardoor is ze de absolute favoriet onder mensen met een beperkt budget!

Eigentijdse tegelvloeren

Wie een duurzame vloer wil en wat meer te besteden heeft, is misschien beter gebaat bij een tegelvloer. Ook als je een druk huishouden hebt, waarbij er aardig wat heen en weer gelopen wordt, is een tegelvloer een perfect idee. Combineer dit met het feit dat het makkelijk schoon te maken is en je kunt elk gezin met huisdieren gelukkig maken!

Tegels zijn beschikbaar in verschillende formaten. De trend van het moment echter, zijn grote tegels van 60×60 centimeter of zelfs 80×80 centimeter. Omvangrijke tegels laten een middelgrote kamer optisch groter lijken. Pas echter wel op: hetzelfde geldt niet voor kleinere ruimtes!

De naden in tegels, delen een ruimte namelijk visueel gezien op in verschillende vlakken. Grotere tegels, resulteren zo in minder vlakken die groter zijn. Het plaatsen van grote tegels in een ruimte van beperkt formaat, leidt echter tot een verstoorde look. De grootte van de tegels passen visueel niet bij de schaal van de ruimte, wat ons intuïtief het gevoel geeft dat er iets is dat niet klopt.

Authentieke houten vloeren

7 stappen om je woonkamer in te richten!

Voor wie op zoek is naar een rustieke en tijdloze uitstraling, zijn houten vloeren waarschijnlijk een betere keuze. Een houten vloer kan, afhankelijk van je interieurkeuze, bijdragen aan verschillende sferen. Dat wil zeggen, een houten vloer kan een ruimte knusser en gezelliger laten lijken, bijdragen aan een klassieke en elegante woonstijl maar ook een industriële inrichting compleet tot zijn recht laten komen.

De nadelen? Wie een houten vloer wilt hebben, moet berekend zijn op onderhoud. Hout is een natuurlijk materiaal en wordt er zonder passend onderhoud door de jaren heen beslist niet fraaier op. Zo moet de vloer eens in de zoveel tijd in geolied worden en kunnen de planken met de tijd uitzetten of krimpen. Wil je een houten vloer? Vergeet het onderhoud dan niet!

Comfortabel tapijt

Toegegeven, tapijt is tegenwoordig een minder voor de hand liggende keuze. Voor wie op zoek is naar comfort, is het echter nog steeds de perfecte keuze. Waar tapijt, oftewel, vloerkleed, vroeger de norm was, is deze vloerbedekking steeds meer naar de achtergrond verdwenen.

groen vloerkleed in de woonkamer

Alhoewel het niet de beste keuze is voor mensen met allergieën of huisdieren, kan tapijt nog steeds een welkome gast zijn in de slaapkamer. Het ene soort vloerbedekking is daarbij het andere niet. Met laagpolige en hoogpolige varianten, verkrijgbaar in verschillende kleuren, valt er altijd iets te kiezen.

Moderne gietvloeren

Liefhebber van een strakke en moderne look? Dan is de gietvloer een absolute must in jouw interieur! Een gietvloer wordt, zoals de naam al zegt, gegoten. Zeg dus maar vaarwel tegen voegen die je ruimte kleiner doen ogen.

De populairste varianten worden gemaakt met kunststof epoxy. Daarbij is deze vloer zonder enige twijfel de beste keuze voor mensen met allergieën. Stofzuigen en dweilen is geen enkel probleem én door de gladde en naadloze structuur weet je zeker dat vuil geen schijn van kans maakt.

Moderne gietvloeren

Aan dit alles hangt weliswaar wél een prijskaartje. Dat heeft alles te maken met het complexe proces van het gieten van de vloer. Dit gebeurt in verschillende lagen, die op hun beurt de tijd nodig hebben om uit te harden. Daar zijn echte specialisten voor nodig, en dat mag wat kosten!

Kies uit de veelzijdigste vloeren van dit moment

Kortom, wie op zoek is naar een nieuwe vloer, moet met een hoop zaken rekening houden. Inspiratie opdoen? Bij LaminaatXXL vind je allerlei PVC vloeren, parket, laminaat en meer.

Rekening houden met je budget, maar wil je toch een modieuze vloer? Kies dan voor een laminaatvloer.

Heb je meer te besteden, en ben je op zoek naar een échte trendy eyecatcher? Dan staat een visgraat PVC vloer je op je lijf (en interieur) geschreven!

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 102