De voordelen van een gietvloer

De vloeren die je in huis hebt, bepalen voor een groot deel de uitstraling van jouw woning. Wil je een vloer aanschaffen waar je maar weinig omkijken naar hebt en ook nog eens een trendy vloer in huis hebben, dan zijn gietvloeren zeer geschikt. Maar wat zijn de precieze voordelen van gietvloeren? Dat vertellen wij je in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie.

Gaan lang mee

Gietvloeren, zoals de vloeren van issa vloeren, worden dusdanig gemaakt dat ze over een lange levensduur beschikken. Waar een normale vloer slechts 6 jaar mee zal gaan, kan deze vloer wel 20 jaar lang meegaan. Hierbij dien je de vloer natuurlijk wel goed te onderhouden. Het feit dat de gietvloer een lange levensduur heeft, maakt dit ook tot een duurzame vloer.

Slijt niet snel

Een gietvloer zal niet snel slijten. Dit komt doordat er een speciale toplaag op zit voor de glans. Ook zal het materiaal zelf niet snel verkleuren. Laminaat vloeren en tapijt zal vaak dof of vaal worden, maar bij een gietvloer is hier geen sprake van. Deze is namelijk uitstekend beschermd tegen slijtage.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is eenvoudig schoon te maken. Wel moet je ervoor zorgen dat je een geschikt reinigingsmiddel in huis hebt om de vloer mee te onderhouden. Ook moet de vloer om de zoveel tijd in de wax worden gezet zodat de toplaag haar goede conditie blijft behouden. Je kunt de vloer schoonhouden door deze met een licht vochtige doek te dweilen of erover heen te gaan met een stoffer.

Trendy uitstraling

Gietvloeren worden veel gelegd op dit moment en dit is niet zonder reden. Deze vloeren hebben namelijk een zeer trendy uitstraling en passen helemaal bij een industrieel interieur. Het industriële interieur is nog altijd in en zal dit naar verwachting nog een tijd blijven. Je kunt deze vloeren in diverse soorten, uitvoeringen, kleuren en designs krijgen. Zo zal je altijd wel iets kunnen vinden wat precies bij jouw persoonlijke smaak past. Ook kun je zelf een eigen vloer laten ontwerpen. En ben je na lange tijd je gietvloer zat, waar we niet vanuit gaan, dan kun je je nieuwe vloer gewoon over de gietvloer plaatsen.

Kies jij ook voor een gietvloer? Kijk dan eens online voor meer inspiratie om erachter te komen welke vloer het beste bij jou past. Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe vloer!

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122