Hoe zorgt een vloerkleed voor sfeer in jouw huis?

Wanneer je een eigen huis hebt gekocht, zal je al snel merken dat je er alles aan wilt doen om dit huis ook écht als een ‘thuis’ te laten voelen. Maar hoe zorg je er in hemelsnaam voor dat jouw huis ook daadwerkelijk een ‘thuis’ wordt? Vaak wordt het fijne gevoel van thuis omschreven met de woorden sfeer, gezelligheid en knus. Je zal dus er voor moeten zorgen dat jouw huis meer sfeer krijgt. Maar wat is sfeer precies? En hoe creëer je deze sfeer in je eigen huis? Met behulp van kaarsen, vloerkleden en warme kleuren zal je snel verschil merken in je eigen huis. Maar hoe kan een vloerkleed voor sfeer zorgen in jouw huis? Die vraag wordt hieronder beantwoord.

Het eerste effect van een vloerkleed

Een vloerkleed doet veel meer in je huis dan alleen de functie ‘opvulling van de ruimte’. Wanneer je namelijk een bepaalde sfeer wilt creëren in je huis, is het enorm aan te raden om een vloerkleed te kopen. Je huis krijgt namelijk ten eerste een heel nieuw en gezellig beeld. De focus op de kale vloer verdwijnt namelijk en wordt omgewisseld voor een knusse en gezellige ruimte. Dit zorgt ervoor dat de ruimte gezelliger aangekleed wordt. De meest ideale situatie is het moment wanneer het vloerkleed matcht met de meubels en de muren. Op dat moment wordt er namelijk eenheid gevormd in je huis waardoor er ook rust in je woonkamer te vinden is. Ook dat is een belangrijk aspect tijdens het creëren van sfeer.

Het tweede effect van een vloerkleed

Een vloerkleed kan dus een wereld van verschil maken. De kale, saaie vloer wordt namelijk opgepimpt met een leuk, zacht en vrolijk kleedje. Deze transformatie neemt al genoeg voordelen met zich mee om überhaupt een vloerkleed aan te schaffen. Naast het creëren van sfeer, heeft een vloerkleed nog een ander voordeel. Een vloerkleed zorgt er namelijk ook voor dat het geluid in het huis gedempt wordt. De ruimte, in dit geval de woonkamer, zal dus niet meer een kamer zijn gevuld met holle geluiden. Deze holle geluiden zijn ook nooit aangenaam omdat het heel onnatuurlijk klinkt en de sfeer bederft. Wanneer je een vloerkleed koopt, zul je hier dus meteen geen last meer van hebben.

***Ben je nog niet helemaal zeker van een mooi vloerkleed in je woning…? Lees dan dit artikel van Anita van Delft: Vloerkleden: onmisbaar in elk interieur***

Het derde effect van een vloerkleed

Naast het creëren van sfeer en het dempen van geluid, heeft een vloerkleed nog een bijzonder effect. Een vloerkleed kan namelijk voor een bepaalde warmte in en rond het huis. Ten eerste is deze warmte natuurlijk meteen voelbaar. Een vloerkleed is natuurlijk veel warmer dan een kale ondergrond waarbij je de laminaatvloer nog ziet. Ten tweede kun je de warmte natuurlijk ook écht voelen. Wanneer je namelijk met je blote voeten op het vloerkleed loopt, zal je meteen voelen dat het vloerkleed lekker warm aanvoelt. Een vloerkleed zorgt dus ook voor een warme sfeer in huis. Het kopen van een vloerkleed geeft je dus in ieder geval de garantie dat je huis meer een ‘thuis’ zal worden met een fijne, warme en gemoedelijke sfeer en uitstraling.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60