Het ideale bed: zo krijg je het voor elkaar!

Een goede nachtrust is cruciaal om je gedurende de dag gezond, fit en gelukkig te voelen. Een fijn bed met een lekker dekbedovertrek, het juiste matras, het juiste kussen en een fijne deken is daarbij ontzettend belangrijk. Lig jij ‘s nachts net niet helemaal lekker? Zo creëer je het voor jou perfecte bed!

Het juiste matras

Om lekker te slapen is een fijn matras ontzettend belangrijk. Wat een prettig matras is, verschilt een beetje per persoon. Om die reden is het ontzettend belangrijk dat je je matras altijd goed test voordat je overgaat op een aankoop. Bij een fijn matras zakt je lichaam lekker in het matras en ervaart het nergens druk, maar zakt je lichaam ook weer niet zo diep weg, dat je lijf niet meer vrij kan bewegen of een onnatuurlijke kromming aanneemt. Als je een matras online koopt, doe dat dan alleen als je de optie hebt om er een nachtje op te proefslapen.

Het juiste matras

Het juiste dekbed

Ook het juiste dekbed is ontzettend belangrijk. Ga in eerste instantie voor een dekbed van de juiste warmteklasse. De meeste mensen kunnen het hele jaar toe met een dekbed in warmteklasse 2 of 3, maar de echte koukleumen kunnen in de winter het beste gaan voor een dekbed met warmteklasse 4. Heb jij het juist altijd ontzettend warm? Kies dan in de zomer voor een dekbed met warmteklasse 4. Wat vulling betreft is dons altijd een heerlijke keuze. Heb je echter veel last van allergieën? Dan kun je het beste kiezen voor een dekbed met een vulling van kameelhaar of met een vulling van kunststof.

Het juiste kussen

Het juiste kussen is niet alleen ontzettend belangrijk voor je nachtrust, maar kan in de toekomst ook vervelende klachten aan de nek en rug voorkomen. Wat voor jou het ideale kussen is, hangt af van jouw slaaphouding. Zo kunnen buikslapers beter gaan voor een wat dunner en zachter kussen, om te voorkomen dat hun nek in een onnatuurlijke positie komt te liggen. Voor rugslapers is een wat dikker steviger kussen juist een goed idee. Zijslapers kunnen het beste kiezen voor iets er tussenin.

goede nachtrust

Het juiste beddengoed

Wat is nou fijn beddengoed voor een goede nachtrust? Fijn beddengoed kan goed ademen en heeft een vochtregulerende werking, zodat jij niet iedere nacht badend in het zweet wakker wordt. Hoewel beddengoed van kunststof wat vriendelijker is in prijs, is het voor mensen die in de nacht veel transpireren toch echt beter om te kiezen voor een dekbed van natuurlijk materiaal, zoals katoen of linnen. Dit materiaal is veel beter in staat om in de nacht de overtollige warmte en het vocht van jouw lichaam af te voeren.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 254