Uitgerust wakker worden door het juiste hoofdkussen

Je slaapritme is heel erg belangrijk. Het is goed voor je lichaam en je mentaliteit dat je goed slaapt en uitgerust wakker wordt. Toch zijn er genoeg mensen die dat niet ervaren. Dat kan komen doordat je niet op het juiste hoofdkussen slaapt. Hieronder hebben we een paar tips gezet waarop je moet letten bij het kopen van het beste hoofdkussen.

Vulling van het kussen

Er zijn veel verschillende vullingen voor in een kussen. Denk daarbij aan veren, dons of een schuimblok. Voor iedereen is een andere vulling fijner om op te slapen. De meest bekende vullingen zijn de dons- en verenvullingen. Het grootste voordeel van deze vullingen is dat het gemakkelijk naar je hoofd vormt. Dons- en verenkussens hebben het voordeel dat ze zo’n vijf tot zes jaar mee gaan. Toch is het niet voor iedereen handig. Deze kussens trekken snel huisstofmijt aan. Dus ben je allergisch voor huisstofmijt, dan is het verstandig om een andere vulling te nemen.

Ook een hele bekende vulling is de schuimblokvulling. Kussens met een schuimblokvulling worden sneller gekozen door mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, maar ook door de mensen die snel last hebben van hun nek en hun rug. Je nek en je rug worden namelijk door dit kussen ondersteund tijdens je slaap, waardoor je minder snel last hebt van je nek en rug. Het enige nadeel is dat een kussen met een schuimblok moeilijk in de wasmachine kan en je het er snel warm van kan krijgen. Je moet dus om de vijf jaar echt je kussen vervangen.

het juiste hoofdkussen op bed

Slaaphouding

Je zou het niet verwachten, maar je past je kussen aan op jouw slaaphouding. Het is namelijk belangrijk dat je hoofd en je ruggengraat op dezelfde lijn liggen. Op deze manier voorkom je namelijk rug- en nekklachten.

Ben jij een rugslaper? Dan heb je een kussen nodig waarbij je nek hoger ligt dan je achterhoofd. Zo blijft namelijk je lichaam in een rechte lijn liggen. Ben jij een zijslaper? Dan heb je een dikker kussen nodig. Op deze manier zorg je ervoor dat je schouders niet op het kussen komen te liggen, waardoor je in een rechte lijn ligt. Ben jij tot slot een buikslaper? Dan heb je een heel dun kussen nodig. Zo blijft je nek recht en voorkom je dus klachten voor de volgende dag.

Lees ook: De lamp als sfeermaker in jouw interieur!

Waarom word je uitgerust wakker door het juiste hoofdkussen?

Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. De reden dat je meer uitgerust bent als je op een goed hoofdkussen slaapt is namelijk doordat je een stuk minder last hebt van je nek en je rug. Zodra jij op een verkeerd hoofdkussen ligt, krijg jij sneller last van je nek en je rug. Dat komt omdat je de verkeerde houding aanneemt op dat moment en je wervels geen ontspannen houding kunnen aannemen. Je hebt het niet snel door, maar toch slaap je door deze binnensluipende nek- en rugklachten een heel stuk lichter, waardoor je minder uitgerust bent als je de volgende ochtend wakker wordt.

slaapkamertrends

Persoonlijk

Het is dus voor iedereen een persoonlijke kwestie welk hoofdkussen voor jou het beste werkt. Koop dus niet zomaar het eerste en beste kussen dat je tegenkomt. Ook is het zeker niet erg om er iets meer voor te betalen. Het gaat immers om de juiste nachtrust die je nodig hebt. Twijfel je bij al deze tips toch aan welk hoofdkussen het beste voor jou is? Neem dan eens een kijkje bij Slaaponline. Hier lees je namelijk alles over het kiezen van het juiste hoofdkussen dat past bij jouw situatie en behoeften. Zo zorg je ervoor dat je iedere ochtend weer heerlijk uitgerust wakker wordt.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 214