Waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw matras?

Een nieuw matras kopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen en het is belangrijk om het juiste matras te vinden dat aansluit op jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. In dit artikel zullen we daarom vertellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een matras, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. De kosten voor een matras zijn namelijk best aan de hoge kant. Je kunt dus maar beter direct iets goeds kopen, dan dat je na een paar maanden spijt hebt.

Het belang van ondersteuning en comfort

Bij het kiezen van een nieuw matras is het essentieel om te letten op de mate van ondersteuning en comfort die het biedt. Een goed matras zou voldoende ondersteuning moeten bieden voor je rug en andere drukpunten, zoals schouders en heupen. Tegelijkertijd wil je ook een matras dat comfortabel aanvoelt, zodat je een goede nachtrust hebt.

ideale bed van hout

Welk type matras past bij jou?

Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Laten we eens kijken naar een aantal veelvoorkomende types:

Lees ook: De beste manieren om je slaapkamer te renoveren in 2024

1. Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen staan bekend om hun uitstekende drukverlichting en vormgevende eigenschappen. Ze passen zich aan je lichaam aan en bieden een optimale ondersteuning. Dit maakt traagschuim matrassen ideaal voor mensen met rugpijn of gewrichtsproblemen.

2. Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen bestaan uit individuele veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en ventilatie. Deze matrassen zijn vaak iets steviger en kunnen geschikt zijn voor mensen die meer stevigheid willen.

3. Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben een hoge densiteit en bieden daardoor veel veerkracht en duurzaamheid. Ze zorgen voor een goede luchtcirculatie en zijn geschikt voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.

Budget

Iets om ook goed over na te denken, is het budget dat je te besteden hebt. Vergeet namelijk niet dat je een derde van de dag slaapt en dus een goed matras en bijbehorende topper ontzettend belangrijk zijn. Wil jij weten welke matrassen en toppers er allemaal zijn? Klik hier voor het volledige aanbod toppers en matrassen en kijk welke verschillende soorten er allemaal zijn en met welke prijzen je rekening moet houden. Je kunt namelijk wel voor een goedkoop matras gaan, maar wanneer je dan na een jaar of twee het idee hebt alsof je al jaren op deze matras ligt, ben je uiteindelijk veel duurder uit. Je kunt dus beter direct investeren in kwaliteit, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een mindere slaapkwaliteit.

Een goed matras kopen

Matrasmaat en slaappositie

Naast het type matras is ook de maat van het matras belangrijk. Je wilt uiteraard genoeg ruimte hebben om comfortabel te liggen. Over het algemeen zijn er vier standaard maten: eenpersoons, twijfelaar, tweepersoons en kingsize. Daarnaast is je slaappositie ook van belang bij het kiezen van het juiste matras. Als je op je rug slaapt, is een gemiddeld stevig matras meestal de beste keuze. Voor zijslapers is een iets zachter matras aan te raden om drukpunten te verminderen. Buikslapers hebben baat bij een steviger matras om rugproblemen te voorkomen.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 30