Berg je Fatbike gemakkelijk op in een opslagschuur

Als je een huis hebt, dan komt het fenomeen ‘ruimtetekort’ je vast wel bekend voor. We komen allemaal weleens ruimte tekort, of je nu een zeer geordend persoon bent die alles altijd netjes op zijn plek legt, of een meer chill persoon bent die liever niet zo veel opruimt.

Ben je het zat om niet te weten waar je bepaalde spullen moet laten, zoals je (Fat)bike, gereedschap, tuinspullen, kussens en speelgoed? Sommige spullen zijn te groot en/of onhandig om in huis op te bergen. In dat geval is een opbergschuur in de tuin écht een goed idee voor jou!

Fatbike; razend populair

Fatbike; razend populair

De Fatbike, een elektrische fiets met dikke banden en een breed zadel, is in principe een oude uitvinding, want hij bestaat al sinds 1980. Maar pas sinds een paar jaar geleden werd de elektrische Fatbike wereldwijd populair en sinds 2023 wil iedereen in Nederland Fatbikes bestellen. Je hoeft met een Fatbike geen helm op, en daarom kiezen veel mensen deze boven een scooter. Sinds 1 januari 2023 is het namelijk verplicht een helm te dragen op een scooter. En nu hebben veel mensen dus een Fatbike in huis, maar waar zou je die het beste kunnen stallen?

Een nieuwe opslagschuur

Een nieuwe opslagschuur in de tuin

Voor velen is een gebrek aan opslagruimte een alledaags probleem. Gelukkig kan een opslagschuur een uitkomst bieden. Zo’n schuur of tuinhuisje kun je eenvoudig zelf bouwen, waardoor je direct meer ruimte creëert. Denk bijvoorbeeld aan een plek om je spiksplinternieuwe Fatbike te stallen. Opslagschuren zijn vaak verkrijgbaar als bouwpakketten, die je zelf kunt monteren. Vergeet niet om een degelijk slot op de schuur te plaatsen, zodat je Fatbike veilig staat opgeborgen. Naast je bike kan je de schuur natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld je tuingereedschap op te bergen. Wel zo makkelijk!

Lees ook: De verschillende mogelijkheden als het gaat om een tuinhuisje

Accu van de Fatbike

Een opvallend kenmerk van Fatbikes is de elektrische aandrijving. Zo’n Fatbike met 250 watt heeft een accu nodig die regelmatig moet worden opgeladen. Het is handig om in de schuur een speciale plek te hebben om de accu op te laden, zodat deze altijd binnen handbereik is wanneer je de Fatbike wilt gebruiken. Maar dan moet er wel een stroomvoorziening in de schuur gemaakt worden. Dit omvat het aanleggen van elektriciteitsleidingen en het doorvoeren van draden door buizen. Het is niet alleen complex maar brengt ook risico’s met zich mee. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen voor deze klus, niet alleen voor gemak maar juist voor de veiligheid.

Tip!
Laat uw gas- en elektra-installaties (zoals meterkast, cv-ketels en boilers) regelmatig controleren. Als een gecertificeerd installatiebedrijf dit doet, dan bent u er zeker van dat de installaties veilig zijn.  Lees verder >>>

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204