7 x verschillende toepassingen met muurverf

Muurverf als directe sfeermaker

Muurverf is mijn nummer 1 tool om direct een andere sfeer te creëren in een interieur. Dit gebruik ik dus ook heel graag in mijn adviezen. Ik ben daarnaast ook zeer fan van behang, maar dat is voor veel mensen toch vaak een hogere drempel waar ze overheen moeten.

Muurverf op je muur smeren, is iets wat veel mensen wel zelf kunnen. En je ziet direct het resultaat, dus is het ook 1 van de meest fijne klussen om te doen in huis.

De Glidden Tex Matt muurverf is een matte muurverf die je nagenoeg in elke ruimte in huis kunt toepassen. Zelfs in de badkamer! (op het douchegedeelte na).

Muurverf in het trapgat

Ik heb op letterlijk elke muur in huis matte muurverf zitten. En hoewel wij nog niet super lang in ons nieuwe huis wonen, hebben sommige muren al hun tweede laag muurverf gekregen. Ik vind vooral in het trapgat, muurverf een ideale oplossing. Vaak kun je namelijk bijna niet in de hoogste punt van het trapgat komen zonder dat je hiervoor een hele stellage moet bouwen. Maar muurverf breng je aan met een roller, en deze kun je weer op een lange stok vastmaken. En daardoor kun je in veel gevallen wel in de hoogste punt van het trapgat komen.

Muurverf op het plafond

Zelfs het plafond heb ik de laatste keer mee geverfd in dezelfde kleur matte muurverf. Dit wilde ik al een tijdje doen, maar durfde steeds niet. Want ja, een plafond hoort toch wit te zijn?! Toen bedacht ik me wat ik zelf altijd tegen mijn klanten zeg: muurverf is niet voor eeuwig, als het niet mooi is, verf je er zo weer overheen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik verfde zowel de muur als het plafond in dezelfde kleur matte muurverf. Bijkomend voordeel in dit trapgat is, dat je nu ook niet hoeft te knoeien met afplaktape. Want ook daar kun je natuurlijk bijna niet bij in die hoogste punt in het trapgat. Ik zie alleen nog maar voordelen van het plafond mee verven met Glidden Tex Matt muurverf.

Muurverf als (woon)functieaanduiding

muurverf een patroon

Wanneer je niet van effen muren houdt, maar ook geen zin hebt om te behangen. Kun je ook met muurverf een patroon aanbrengen. Denk aan kleurvlakken bijvoorbeeld. Wanneer je in een studio woont, en dus alle woonfuncties zich in dezelfde ruimte bevinden, kun je dit toch kaderen door middel van muurverf. Stel, je bank, bed en keukenblok bevinden zich op dezelfde lange muur, naast elkaar. Verf dan achter je bank 1 kleur, zodat dat je woongedeelte wordt. Achter je bed verf je een andere kleur, voor het slaapgedeelte. En achter je keukenblok verf je weer een andere kleur (of dezelfde als achter de bank, wanneer je deze 2 functies bij elkaar wilt trekken). Zo creëer je optisch toch verschillende ruimtes in 1 ruimte.

Muurverf als grafisch patroon

Ook in een tienerkamer kun je spelen met patronen. Denk bijvoorbeeld aan een muur in allerlei grafische patronen. Verf de muur eerst in zijn geheel in 1 kleur. Ga daarna, wanneer deze goed droog is, er overheen met schilderstape. Tape dit in diverse patronen over elkaar heen. Ga daarna met contrasterende kleuren de ontstane vakken ‘inkleuren’ met muurverf. Trek voorzichtig de tape weer los en klaar is je grafische muur.

kinderkamer

Muurverf als organisch patroon

Ditzelfde kun je natuurlijk ook doen met organische vormen. Hiervoor heb je wel een vaste hand nodig, of hele grote sjablonen. Ook hier geldt weer dat je als eerste de ondergrond in een effen kleur moet verven met muurverf. En daarna, wanneer deze goed droog is, er op kunt tekenen met een potlood. Gebruik hiervoor een licht potlood, zeker wanneer je er met pastelachtige kleuren overheen gaat. Wanneer je dit niet doet, heb je kans dat je de potloodstrepen erdoorheen gaat zien. En dat is natuurlijk zonde.

Muurverf in de badkamer

Het plafond in de badkamer, in ons oude huis, overtrof wel het aantal lagen verf. Dit kwam mede doordat we jarenlang een niet goed werkend afzuigsysteem hadden. Nadat dat was opgelost, heb ik het plafond nog maar 1 keer geverfd.

Muurverf in de badkamer

De Glidden Tex Matt is uitermate geschikt voor in de badkamer. Voor zowel op de muur, als op het plafond. De enige plek waar het niet voor geschikt is, is in het douche gedeelte. Maar wanneer jij tegels tot op een hoogte van 1 meter vanaf de grond hebt zitten, blijft er daarboven natuurlijk een heel mooi vlak over om te verven. Vooral in een badkamer, kun je hier met een goede kleur muurverf écht een verschil maken. Denk aan een oudroze kleur op het plafond en de muur, ronde spiegels met verlichting daarop. En achter het wastafelmeubel, tot aan de grond, tegels in een taupe kleur. Deze zelfde tegels laat je terugkomen in het douchegedeelte, hier tot aan het plafond betegeld. Een houtlook tegel op de vloer, en hierop een oud roze badmat voor wanneer je je tanden staat te poetsen.

Wanneer je deze badkamer in zwart/wit/grijs tinten verft en betegeld, krijg je een compleet andere sfeer. Wil jij weten welke kleuren perfect bij jou passen? Schakel dan de hulp in van een professional.

En vergeet niet: muurverf is niet voor eeuwig, experimenteer en wanneer het niet bevalt, verf je het weer opnieuw.

Silvia Schouten
Silvia Schouten

Hi! Mijn naam is Silvia. Op label-18.nl neem ik je mee op weg naar jouw droominterieur.

Vanaf mijn 10e mocht ik zelf de kleuren voor mijn kamer kiezen, EN erop smeren. Wat een feest was dat! Sindsdien ben ik elke dag bezig met mijn interieur. Toen ik oud genoeg was om een MBO opleiding te gaan volgen, ben ik terecht gekomen op het Hout en Meubilerings College. Hier heb ik in 2008 een opleiding voor afgerond als Interieurstylist. Nu volg ik regelmatig cursussen om up-to-date te blijven. Ik heb gewerkt in een woninginrichtingswinkel (als adviseuse om woningen in te richten met de artikelen die wij verkochten), bij een groot accessoire merk (als styliste door de hele Benelux) en een meubelzaak (als styliste in een aantal vestigingen door heel Nederland). Op dit moment ben ik zelfstandig ondernemer en help ik mensen aan hun droominterieur.

Advies geven aan mensen geeft zo’n voldoening en doe ik met zoveel passie dat ik het liefste iedereen wil helpen. Zorgen dat anderen in hun mooiste droominterieur wonen, daar wordt ik blij van. Ik hoop dat ik jou inspireer met mijn blogs, social media (@label18) en je advies mag geven als je er zelf niet uitkomt.

Smile and enjoy your day!

Artikelen: 10