Een tienerkamer inrichten doe je zo!

De kinderen worden ouder en smaken beginnen te veranderen. Zodra je kind tiener wordt, wil hij of zij natuurlijk niet in een kamer vol cartoonfiguren slapen. Tieners willen het liefst een ruimte waar zij zichzelf even in kunnen terugtrekken, heerlijk kunnen relaxen en vrienden kunnen uitnodigen. Tijdens het inrichten van de tienerkamer, zul je aan een aantal zaken moeten denken. Zo mag de tienerkamer er uiteraard niet kinderachtig uit zien en zal het iets moderns en stoer moeten hebben. Er zijn verschillende stijlen waar je de kamer mee kan inrichten. Ben jij benieuwd naar de stijlen? In dit artikel lees je hier meer over.

Interieurstijlen voor de kamer

Er zijn verschillende interieurstijlen waarmee je de kamer van je tiener kan inrichten. Het kiezen van een thema zal je daar bij helpen. Door een thema te kiezen, weet je precies in welke kleuren categorieën de meubels of slaapkamer accessoires zouden moeten zijn. Bij jongens zijn er vaak rechte lijnen en weinig meubels in de kamer te vinden. Dit komt overeen met de industriële stijl. Een industriële stijl in de kamer zorgt voor een stoere look. Zowel de meubels als de accessoires hebben meestal de kleurencombinatie zwart-bruin. Bij meisjes zijn er vaak ronde figuren aanwezig in de kamer en verschillende accessoires. De stijl die hier vaak wordt uitgekozen is de landelijke stijl. De landelijke stijl zorgt voor een zachte look door het gebruik van lichte kleuren in de kamer. 

tienerkamer inrichten

Accessoires voor de kamer

Een slaapkamer is niet compleet zonder woonaccessoires. Het gebruik van accessoires geeft de ruimte een compleet en realistische look. Bij de industriële interieurstijl horen stoere accessoires, zoals metalen opbergtonnen die de vorm hebben van een olievat. Vaak zie je dan ook jaloezieën in de kamer. Door jaloezieën als raamdecoratie te gebruiken, zorg je voor een strakke look in kamer. Er zijn ook andere alternatieven, zoals kant en klare gordijnen. Hiermee breek je de strakke lijnen in de kamer af zonder dat de essentie van de stijl van de kamer verdwijnt. Bij de landelijke interieurstijlen horen houten jaloezieën of shutters. De accessoires in de kamer zijn heel licht van kleur of zelfs wit. Om de kamer compleet te maken, kun je wollen kleedjes in de kamer leggen. Denk hierbij aan namaak schapenvacht vloerkleden.

Kortom, wanneer je kind tot tiener ontwikkeld, zal de look van de kamer ook moeten veranderen. Er zijn verschillende interieurstijlen die als leidraad kunt gebruiken om de kamer van je tiener te ontwerpen.

Ook leuk en interessant om te lezen:
Je huis verduurzamen en verbouwen

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123