Klein budget over na de verhuizing? Zo richt je jouw woning toch leuk in!

Verhuizen is vaak stressvol en het kost ook behoorlijk wat geld. Gelukkig heb je geen groot budget nodig om je nieuwe woning leuk in te richten. Deze tips helpen je om van je woning een echt thuis te maken.

Tips voor het inrichten van een woning voor weinig geld

Voordat ik verklap hoe je ook met een klein budget je woning inricht, kan ik het niet laten om deze verhuis checklist met je te delen. Geloof me, het bespaart je heel wat kopzorgen en het zorgt ervoor dat je niets vergeet vóór en tijdens het verhuizen zelf. Maar nu is het tijd voor mijn persoonlijke tips voor het inrichten van jouw nieuwe stekje:

Tweedehands meubeltjes

Tweedehands meubeltjes

Marktplaats, Facebook, kringloopwinkels en rommelmarkten zijn een makkelijke manier om goedkope meubeltjes op de kop te tikken. Vaak zijn ze ook nog eens van goede kwaliteit en hoef je ze alleen maar een beetje op te knappen. Een likje verf of opnieuw stofferen, en je hebt een uniek item voor je nieuwe woning.

Een accentmuur

Een accentwand is een geweldige manier om een kamer meteen van sfeer te voorzien, ook als deze verder nog een beetje leeg is. Denk aan patroonbehang of een trendy kleur. Het geeft meteen een persoonlijke touch aan een ruimte en het is ook nog eens een leuk DIY-project.

Stijlvolle, praktische items

Praktische meubelen die ook nog eens erg stijlvol zijn en een mooi design hebben, geven een ruimte meteen een gevoel van luxe. Wat dacht je van deze goedkope badkamermeubelen van IKEA? Zo heb je voor weinig geld een designkast staan voor al je losse spulletjes, die je ook alvast kunt plaatsen in een badkamer die je nog moet renoveren.

Planten

Planten zijn een budgetvriendelijke manier om een ruimte in te richten en tegelijkertijd te voorzien van wat extra groen. Ze zorgen voor sfeer en stralen een gevoel van rust uit.

monstera kamerplant

Een comfortabele zithoek

Pak het inrichten van je nieuwe woonkamer in stappen aan. Begin bijvoorbeeld met het creëren van een lekkere zithoek, die bestaat uit een bank en een warm vloerkleed. Op deze manier kun je in de loop der tijd steeds meer elementen toevoegen en hoef je niet alles in één keer aan te schaffen.

Upcycling

Upcyclen - tuin

Het internet staat boordevol ideeën om van gebruiksvoorwerpen zelf leuke accessoires te maken. Zoals een lamp van een oude wijnfles of een kattenmandje van een oude koffer. Kijk wat je nog hebt liggen en zoek naar ideeën om deze spulletjes een andere bestemming te geven.

Keukenfrontjes

Vervang alleen de kastdeurtjes van de keuken of voorzie deze van een nieuw laagje verf. Zo heeft je keuken toch een nieuwe uitstraling, totdat er weer wat geld vrij is om deze helemaal te vervangen.

Kleur en patronen

Kies voor opvallende kleuren en patronen

Kies voor opvallende kleuren en patronen, zoals het schilderen van een deurkozijn in een knalkleur of gordijnen met een aanwezig patroon. Zo richt je de aandacht op een specifieke hoek van de ruimte en is het niet erg als de rest nog niet helemaal is ingericht.

Lees ook: Essentiële checklist: wat niet te vergeten bij uw verbouwing

Tegels

Tegels zijn niet alleen geschikt voor de badkamer en het toilet, maar ook voor het betegelen van een schouw, een vensterbank of een tafeltje. Gooi overgebleven tegeltjes dus niet weg, maar geef ze een tweede leven.

Bankhoes

Is je oude bank eigenlijk aan vervanging toe, maar zit hij nog wel lekker? Kies dan voor een bankhoes, zo heb je op het zicht een nieuw bankstel zonder dat het veel kost. Dit kan natuurlijk ook met een fauteuil.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 67