Hoe integreer je modern design in je huis? 

Waar de één helemaal goed gaat op een klassiek en tijdloos interieur, gaat de ander helemaal voor een design interieur. Nu verdient alles z’n plek en is natuurlijk alles aan trends onderhevig, maar een design huis is vaak wel de meest lastige categorie. Dit kost namelijk het meeste geld, en is ook het lastigste samen te voegen. Maar ben jij een liefhebber van modern design in je woonkamer? Dan hier een aantal tips om dit te verwerken in je interieur. 

De start van een modern design…

De start van een modern design...

Wanneer je liefhebber bent van modern design wil dat nog niet zeggen dat je liefhebber bent van ál het modern design. Er zit namelijk nogal verschil tussen het één en het ander. Waar de één voor strak wit gaat, wil de ander juist kleur. Daarom is het goed om voor jezelf duidelijkheid te creëren waarvan jij helemaal enthousiast wordt binnen de categorie van het design huis. Om hier achter te komen is het slim om een moodboard te creëren. Hiermee kun je je eigen stijl en smaak in kaart brengen. Koop interieur en stijlbladen, zoek op internet en gebruik Pinterest. Kies niet alleen voor spullen van modern design in de woonkamer, ook in de slaapkamer kun je modern design volop laten terugkomen. Maar maak een stijlboard waarop jij alles plakt en samenstelt wat jíj mooi vindt. Hiermee kom je tot een stijl die aansluit bij jouw voorkeur. Houd deze kaders dan ook aan voor de integratie van modern design bij jou in huis. 

Take your time 

Take your time 

Wanneer je gewoon meegaat in de eerste de beste woontrend is het niet heel lastig om een inrichting samen te stellen. Maar wanneer je gaat voor modern design, gaat dat wat meer tijd kosten. Zie het als een verzameling van schatten waar jij helemaal blij van wordt. Laat hier het budget en de tijd dan ook niet bepalend zijn. Neem de tijd en stel door de jaren heen het interieur samen waar jij blij van wordt. Wanneer je echt voor kwalitatief goede items kiest waar jij écht verliefd op wordt, dan zul je er jarenlang plezier van hebben.  

Kortom; een liefhebber van modern design in de woonkamer kent ongetwijfeld het gevoel als je een echte parel hebt ontdekt. Dit gevoel moet je dan ook leidend laten zijn bij het samenstellen van een interieur vol modern design. Realiseer je daarnaast dat het ene design zeker niet het andere is. Kies de objecten en stijl die aansluiten bij jouw voorkeuren en je zult komen tot jouw droominterieur, volop gevuld met modern design! 

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35