Creëer jouw droomtuin: Tips voor een prachtig buitenparadijs in 3 eenvoudige stappen!

Een prachtige tuin, dat wil natuurlijk iedereen. Maar echt een mooie tuin maken vraagt wel om meer, dit kan een behoorlijke uitdaging zijn. Van de juiste bloemen, planten tot een mooie indeling. Alles moet samenkomen tot een geheel en dan hebben we het nog geen eens over de praktische kant gehad. Toch kun je in een paar eenvoudige stappen al tot een behoorlijk leuk geheel komen. Welke stappen dat zijn? Dat lees je in dit blog. 

1.    Vind jouw tuininspiratie

tuininspiratie

Een tuin is heel persoonlijk, van de stijl tot de voorkeuren; laat het echt een plek zijn waar jij happy van wordt. Een tuin mooi maken is dan ook iets waar je de nodige inspiratie vooraf voor nodig hebt om tot een mooi geheel te kunnenkomen. Daarom is het goed om jezelf van de nodige inspiratie te voorzien. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar een goede tip is om de nodige (toepasselijke) magazines en tijdschriften aan te schaffen. Scheur en knip hier de plaatjes uit waar jij blij van wordt. Dan zul je zien dat je vanzelf tot een geheel komt wat helemaal bij jou past!

2.    Waar komt het terras met tuinbank?

Heb je de inspiratie sessie gehad? Dan is het slim om een ruwe schets te maken van hoe jouw tuin eruit komt te zien. Waar komt het terras met de tuinbank? Waar de tuinverlichting? Streef er niet naar dat het in één keer perfect is. Ga voor een organisch proces en ga vooral ook de tuin snel gebruiken, je komt er alleen dan achter waar die fijne luwe hoekjes zich bevinden waar je al snel van de eerste zonnestralen kunt genieten. Ook kom je er zo achter waar bijvoorbeeld een stopcontact wel erg handig zal zijn. Kun je dat direct meenemen! 

tuinbank

Tip! Plaats je mooie tuinmeubels in de tuin dan is het goed om te weten of deze weerbestendig zijn. Lees artikel van Vincent Mossel over: weerbestendige tuinmeubels

3.    De details: leuke kussens en extra potjes

Een leuke tuin kun je onderscheiden van echt een mooie tuin, wanneer je naar de details kijkt. Zo kun je al enorm verschil maken met leuke kussens op een tuinbank en wat extra potten gevuld met bloemen. Om het toch een geheel te laten zijn is het slim om hierbij wel de hoofdlijnen zoals jij gecreëerd hebt in de inspiratiesessie, aan te houden. Wanneer je voor bohemien hebt gekozen kun je dat lekker volgen, wanneer je voor juist meer strakke lijnen bent gegaan dan is het slim die te gebruiken.  

extra potjes

Kortom, het laten ontstaan van een mooie tuin is vaak een wat langer proces. Wanneer je van nul af aan moet beginnen is het goed om te focussen op de hoofdlijnen en later meer op de details te gaan zitten. Probeer vooraf een stijl en lijn te hanteren en deze door te trekken, je zult zien dat het dan een tuin wordt die perfect gaat aansluiten bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Maar de hoofdelementen zijn de meubels, beplanting, terrassen en verlichting. Wanneer je dat op orde hebt kun je je tuin mooi maken met accessoires, maar ben je sowieso al een heel eind in de goede richting. Succes!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35