Welke tuinmeubelen zijn weerbestendig?

Waar we vroeger het nog deden met een standaard tuinset is dat vandaag de dag wel anders. Van hippe loungesets tot barkrukken, alles kan tegenwoordig in de tuin. Alle meubels die we binnen vinden, vinden we ook buiten. Ontzettend leuk en daarmee kun je buiten ook echt naar binnen halen. Maar het is ook iets wat opslagruimte vraagt, ruimte die niet iedereen heeft. Gelukkig zijn er ook tuinmeubelen die wel een aardig stootje kunnen hebben en die je met een gerust hart in de tuin kunt laten staan. Welke meubelen dat zijn? Lees snel verder. 

Robuust en weerbestendig: Kunststof tuinmeubelen

Allereerst natuurlijk het product wat tegen een behoorlijk ‘weer-stootje’ kan, en daarmee bedoelen we kunststof. Of dit nu plastic, polyester of nog een ander materiaal is. De meesten hiervan kunnen jaren meegaan en worden ook niet minder van een flinke regenbui. Bij eventuele groene aanslag kun je gewoon met water en zeep ze weer schoonboenen en ook vorst doorstaan ze prima. Het kan wel zijn dat er na een aantal jaren wat verval komt. Maar met het juiste onderhoud en wellicht een afdekzijl kun je met tuinmeubilair van dit duurzame product jaren vooruit.  

Uit het juiste hout gesneden 

houten tuinmeubels

Dan nog een prachtig product wat we veel terugzien waar het gaat om het maken van meubels en dat is hout. Iets wat je in alle soorten, maten en varianten voorbij ziet komen. Kies in het geval van hout wel altijd voor gecertificeerd hout wat een duurzaam label heeft. Daarnaast is het goed om hout te onderhouden met een olie of beits.

Onbewerkt hout is mooi in de tuin, maar in lang niet alle gevallen een duurzame keuze. Met de nodige weersinvloeden zul je zien dat je tuinmeubilair dan snel achteruit gaat. Pas ook op met afdekzeilen. Deze kunnen zeer behulpzaam en goed zijn waar het gaat om hout, maar kunnen ook ervoor zorgen dat iets sneller gaat rotten. Dit komt omdat vochtig hout een perfecte voedingsbodem is voor schimmels en aanslag. Zorg ervoor als je het afdekt dat het kurkdroog is!

Duurzame buitenkussens 

Duurzame buitenkussens

En dan nog de kussens van die leuke loungeset. Ook deze kunnen tegenwoordig van stoffen gemaakt zijn die van een zeer duurzaam karakter zijn. Ze zijn vaak gemaakt met een extra, waterafstotende binnenlaag wat ervoor zorgt dat schimmels en andere aanslag geen kans krijgen. Let er wel op dat je dus speciale buitenkussens gebruikt, anders zul je al snel groene aanslag en andere weerinvloeden terugzien op je kussens. Liever koop je wat duurdere kussens die lang meegaan, dan goedkope kussens waar je al snel de invloeden bij gaat zien. Let ook op nieuwe stoffen die tegenwoordig ook steeds meer buiten gebruikt worden zoals bamboe en rotan. Het is niet alleen heel hip, het geeft ook net dat beetje extra aan je buiteninterieur en het is dan ook zeer geschikt voor de tuin.  

Vincent heeft ook een ontzettend leuk artikel geschreven over:
lentekriebels en verfrissende interieurideeën

Kortom; weerbestendige tuinmeubelen en ander tuinmeubilair is in alle soorten en maten te vinden. Van heel duur tot vrij goedkoop. Het valt of staat ook wel met tussentijds onderhoud. Ga er niet standaard vanuit dat wanneer iets van zichzelf duurzaam en weerbestendig is, het daarmee ook altijd blijft. Met een paar kleine handelingen kun je er al voor zorgen dat de levensduur van jouw producten enorm wordt verhoogd.  

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 35