Hoe kies je de perfecte loungeset voor in je tuin?

Tegenwoordig zijn veel tuinen voorzien van een loungeset. Een set creëert een relaxte sfeer in de tuin waardoor je je vrije zomerdag graag in de tuin spendeert. Wil jij je tuin ook graag aankleden met een loungeset, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? In dit blog lees je hoe jij de perfecte tuinset vindt en waar je op dient te letten. 

Houd rekening met de inrichting

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inrichting van jouw tuin. Past er überhaupt wel een en waar zou deze dan het beste kunnen staan? Om dit inzichtelijk voor jezelf te maken zou je een plattegrond van je tuin kunnen tekenen. Zo kun je bekijken waar de loungeset het beste zou staan. 

Meten is weten

Naast de plaats in jouw tuin is de exacte ruimte ook van groot belang. Meten is tenslotte weten! Door gebruik te maken van een plattegrond kun je ook makkelijker meten waar de loungeset het beste zou passen en hoeveel ruimte je daar ook daadwerkelijk hebt. Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal zitplekken dat je wilt creëren. Ze zijn er in diverse maten waardoor je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Dus ook als jij geen hele grote tuin hebt, maar toch graag een lounge hoekje wilt creëren, kun je een kleine loungeset aanschaffen en toch voor dat knusse gevoel zorgen. 

Welk materiaal is perfect voor jou?

Daarnaast is de materiaalkeuze ook van belang om de perfecte loungeset te kiezen. Dit is volledig afhankelijk van jouw smaak. Wanneer jij van een strakke uitstraling houdt, zijn loungesets die gemaakt zijn van aluminium een goede keuze. Hiermee maak je het wel gezellig maar blijft de uitstraling tegelijkertijd netjes. Je kunt ook kiezen voor rieten variant. Hiermee zorg je voor een warmere uitstraling. Daarnaast is het vaak zo dat rieten tuinmeubelen een beetje meeveren waardoor deze zachter kunnen zitten. Dit is dus volledig persoonsgebonden.

 

Hoe onderhoud je een loungeset? 

Bij de keuze voor materiaal is het onderhoud ook een belangrijk punt om mee te nemen in jouw zoektocht naar de perfecte loungeset. Over het algemeen kunnen de meeste loungesets buiten blijven gedurende het hele jaar zonder dat ze beschadigen. Echter zou je er voor de zekerheid voor kunnen kiezen om een beschermhoes aan te schaffen om jouw tuinmeubelen ook daadwerkelijk schoon te houden. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook binnen laten overwinteren. Dit is allemaal niet noodzakelijk omdat de materialen waarvan de loungesets gemaakt zijn bestemd zijn voor alle weertypes. Het kan wel zo zijn dat jouw exemplaar na de gure wintermaanden iets minder straalt dan voorheen, dit zou je kunnen oplossen door de tuinmeubelen schoon te maken met een mild sopje en een zachte doek om krassen te voorkomen. 

De perfecte loungeset of de perfecte lounge dining set in je tuin?

De perfecte set is voor jou misschien wel een lounge dining set. Met een lounge-dining set kun jij tafelen en relaxen combineren. Zo kun je op de warme zomerdagen heerlijk ontspannen en genieten van optimaal zitcomfort terwijl de barbeque wordt aangestoken. Een veel voorkomend verschil tussen loungesets en lounge-dining sets is dat lounge dining sets zijn voorzien van een tafel die op de juiste hoogte is om aan tafel te kunnen eten. 

Maak jouw perfecte loungeset compleet

Ze zijn tegenwoordig bijna altijd voorzien van kussens. Dit zorgt natuurlijk voor een lekker zacht zitvlak, maar daarnaast zorgen de kussens ook voor een knusse uitstraling. Om jouw loungeset in de tuin nog perfecter te maken zou je ervoor kunnen kiezen om dit stukje tuin nog gezelliger aan te kleden. Zo zou je kunnen kiezen voor extra sierkussentjes, een parasol of een buitenkleed. Hiermee creëer je een plekje in de tuin waar je het liefst iedere zomerdag zou willen doorbrengen.

Hopelijk ben jij middels dit artikel op de hoogte van waar een perfecte set aan voldoet en waar jij zelf op dient te letten. Veel succes met het zomerklaar maken van jouw tuin! 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94