Een slimme deurbel kiezen? Let hier op

Waar er vroeger één slimme deurbel een duidelijke winnaar was, is een deurbel kiezen vandaag de dag wat lastiger geworden. Er zijn een hele hoop deurbellen op de markt, met verschillende kwaliteit en functies. Waar kun je op letten als je een slimme deurbel gaat uitzoeken?

Videokwaliteit

Het is logisch dat je een videodeurbel wilt hebben van een hoge kwaliteit. Zeker als het gaat om videokwaliteit. Een goede resolutie zorgt voor heldere beelden. Dat kan handig zijn om gezichten en details te herkennen. Tegenwoordig hebben de meeste videodeurbellen al 1080P, wat gelijk staat aan Full HD

Wil je het helemaal goed voor elkaar hebben, dan kies je voor een 4K deurbel. Dit zijn deurbellen die haarscherp beeld opnemen. Ze zijn vaak wat prijziger, maar ook meer dan de moeite waard. Daarmee kun je besparen op een extra beveiligingscamera rond het huis.

Hoe breed is de kijkhoek?

Logisch dat je een videodeurbel wilt hebben van een hoge kwaliteit

Kies voor een deurbel met een brede kijkhoek. Bij voorkeur 160 graden of meer. Met zo’n grote kijkhoek kun je een groot gebied voor je deur vastleggen. Daardoor minimaliseer je blinde vlekken. Kies niet voor een te grote kijkhoek, want dan kan het beeld wat vertekend raken.

Werkt je slimme deurbel ook in de nacht?

Het is leuk als je deurbel overdag goed werkt, maar hoe zit dat ‘s nachts? Nachtkijkmogelijkheden zijn ontzettend handig. Dit werkt vaak met bijvoorbeeld infrarood of kunstmatige intelligentie. Je krijgt dan heldere beelden, zelfs als het aardedonker is, of als er weinig licht is.

De meeste incidenten gebeuren immers in de nacht. Denk aan inbrekers of aan opstootjes op straat. Je slimme deurbel registreert het allemaal. En dat is handig, want dat kan in veel gevallen als bewijs dienen.

Bewegingsdetectie

Het is fijn als je kiest voor een deurbel met slimme bewegingsdetectie

Het is fijn als je kiest voor een deurbel met slimme bewegingsdetectie. Onder slimme bewegingsdetectie verstaan we dat de deurbel een onderscheid kan maken tussen mensen, dieren en objecten. Meestal zijn dit de deurbellen uit het hogere segment. Je ontvangt dan alleen meldingen als er een mens voor je huis rondloopt. Zo voorkom je dat je meldingen krijgt voor onbelangrijke bewegingen.

Bewegingsdetectie kan vooral handig zijn voor ‘s nachts en als je niet thuis bent. Voorkom dat inbrekers en ander gespuis een kans rondom je huis krijgen, door je deurbel ook als alarmsysteem te gebruiken. Op die manier is een extra camera rondom het huis overbodig. De meeste filmpjes die voor opsporingen gebruikt worden, zijn vandaag de dag van de deurbel.

Stroomvoorziening

Deurbellen verschillen nogal van elkaar als het aankomt op stroomvoorziening. Sommige deurbellen kun je gebruiken met batterijen. Het klepje wordt dan op het kozijn geduwd. Zijn de batterijen leeg, dan kun je de deurbel gemakkelijk weghalen en de batterijen vervangen. Andere deurbellen werken met bedrading. Dat is handig, want dan heb je geen gedoe met batterijen. Wel kost het wat meer moeite om deze te installeren.

Opslagmogelijkheden

Kan jouw deurbel alleen op een SD-kaart opnemen? Of zijn er ook mogelijkheden om je beelden op te slaan in de cloud? Wanneer je deurbel ook in de cloud kan opnemen, weet je zeker dat je bestanden altijd veilig gesteld worden. Heb je bepaalde beelden nodig, dan zijn ze gemakkelijk weer op te vragen.

Het nadeel van de cloud is dat je hiervoor vaak een abonnement moet afsluiten. Dat is duurder dan eenmalig een SD-kaartje kopen. Het nadeel van SD is dan weer dat een kaartje kapot kan gaan of vol kan raken. Dan moet je het kaartje vervangen of moet je bestanden verwijderen.

Feilloze integratie in je smart home-systeem

Het is handig als je slimme deurbel ook compatibel is met andere smart home-apparaten. Gebruik je nu bijvoorbeeld Google Assistant, Alexa of Apple Homekit, dan is het handig als je de deurbel daar op kunt aansluiten. Zo heb je al je slimme gadgets op één plek. Bovendien kan je dan ook scènes maken. Bijvoorbeeld dat als de deurbel gaat, je muziek standaard wat zachter gaat. Dan kun je de bel goed horen. 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 263