4 bijzondere plaatsen voor een beveiligingscamera

Bij het kopen van een huis, denk je misschien nog niet meteen aan veiligheid. Maar natuurlijk wil je wel zorgen dat de situatie in- en rond je nieuwe huis zo veilig mogelijk is. Dat kun je doen door middel van beveiligingscamera’s. Helaas weten veel inbrekers precies waar die hangen, zodat ze zorgen dat ze niet herkenbaar in beeld komen. Daarom kun je de camera beter verstoppen, zodat niemand ziet dat je er een hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan deze vier bijzondere plaatsen voor een beveiligingscamera bij je nieuwe huis!

 

1. In het vogelhuis

je kunt een kleine beveiligingscamera prima verbergen in het vogelhuisje. Niemand verwacht dat. Het is dus de perfecte plek. De camera blijft onzichtbaar, maar je kunt wel alles opnemen. Je kunt een vogelhuisje op elke gewenste plek hangen. Aan je gevel natuurlijk, maar ook aan een boom als dat beter uitkomt voor het zicht van de camera. De bedrading moet natuurlijk wel netjes worden weggewerkt.

 

2. In een standbeeld

Hou jij van standbeelden en heb je een mooi beeld in de tuin? Dan kan dat een goede plek zijn voor je beveiligingscamera. Eerst moet je checken of je een eventuele inbreker wel goed in “beeld” krijgt vanaf het standbeeld. Dan kun je vervolgens een gat boren in het standbeeld. Het plaatsen van een camera is in een hol beeld makkelijker dan in een massief beeld. Door de camera goed te plaatsen is hij vrijwel onzichtbaar en kun je toch alles zien.

 

3. In een dichte struik

Het is soms praktischer om een camera wat lager te hangen. Dan komen gezichten namelijk vaak beter in beeld. Je kunt jouw beveiligingscamera bijvoorbeeld in een dichte struik monteren. Je zorgt natuurlijk wel voor een vrije zichtlijn naar de deuren en ramen. Eventueel kun je de camera bekleden met kunstgroen en dan in een heg of struik plaatsen. Zo is de camera goed verborgen en heb je geen last van te veel groeiende takken rondom.

 

4. In een lamp

Heb je buitenlampen? Dan kunnen die ook een goede verborgen plek zijn. Je kunt de camera in of achter een lamp monteren. Het is dan de lamp die opvalt, zeker in het donker. De camera blijft buiten het zicht. Door de camera in of achter een lamp met sensor te hangen, heb je ook meteen prima zicht als ’s nachts de lamp aanspringt.

 

Als je pas bent verhuisd, kunnen inbrekers jouw huis als prooi zien. Veel mensen hebben namelijk de eerste weken hun beveiliging nog niet op orde. Het is dus verstandig om dat snel te regelen. Door de camera te verbergen zullen inbrekers niet in de gaten hebben dat ze worden gefilmd. Zo is de kans groter dat je waardevol beeldmateriaal kunt maken waarmee de politie verder kan. Steeds meer mensen plaatsen hun camera meteen op de eerste of tweede dag van de verhuizing. Zo kun je rustig verhuizen zonder angst voor inbraak.

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24