Vier toffe ideeën voor de verbouwing van je badkamer

Ben jij van plan om in het nieuwe jaar je badkamer eens goed onder handen te nemen, maar weet je nog niet zo goed wat je precies wil? Je kunt op zoek gaan naar badkamer inspiratie Baden+, maar wij delen in dit artikel alvast vier leuke ideeën voor de verbouwing van je badkamer.

Een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad oogt heel sprookjesachtig, ideaal voor een badkamer landelijk stoer. Kies voor een klassiek model met pootjes of juist een industriële en futuristische vorm. Veel mensen begrijpen niet goed hoe het werkt met een vrijstaand bad, maar in principe moet er gewoon een waterafvoer en aanvoer worden aangesloten op de plek waar je het bad wilt hebben. Laat dit eventueel door een loodgieter doen als je niet helemaal zeker bent over je eigen kennis en vaardigheden.

Een scheidingswand

Een badkamer oogt echt luxe wanneer de praktische kant van de badkamer (denk aan de WC en de wasmachine) gescheiden is van het deel dat ook dient ter ontspanning (de douche, het bad en de wastafel). Het is dus een goed idee om een halve muur te bouwen die jouw badkamer als het ware in tweeën deelt. Ook handig als je met meerdere gezinsleden in een huis woont. Je bent waarschijnlijk niet heel preuts met elkaar, maar hebt dan toch nog iets van privacy.

Natuursteen

Natuursteen is en blijft de ideale keuze voor jouw badkamer. Kies voor een prachtig oud natuursteen (leuk detail: soms kun je zelfs fossielen in natuursteen vinden). Natuursteen is perfect geschikt voor een badkamervloer, omdat het goed samengaat met vloerverwarming. Bovendien kan een wastafel, badkuip of douchevloer van natuursteen er bijzonder stijlvol uitzien.

Lees ook: Waarom voor een douchecabine gaan?

Een inloopdouche

Een inloopdouche in de badkamer

Wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van scheidingswanden, kun je er ook voor kiezen om meteen een inloopdouche te bouwen. Als je op de grond ook een extra afvoer aan het einde van de ‘douchebak’ installeert, heb je hier verder ook geen deur of douchegordijn voor nodig. Zoek naar een luxe douchekop, zoals een regendouche, om je douche-ervaring naar het hoogste niveau te tillen.

Een inloopdouche is tevens een uitstekende manier om je badkamer een meer verfijnde uitstraling te geven en van je ochtend- en avondroutine een buitengewoon ontspannende bezigheid te maken. Er zijn dus genoeg dingen die jouw badkamer tot een klein paleisje kunnen maken, dus handen uit de mouwen en bouw die badkamer van je dromen.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 251