Waarom voor een douchecabine gaan?

Een douchecabine is een fantastische manier om thuis een spa-ervaring te creëren. Hij past gewoon als één geheel in je badkamer. Deze douchecabines of pods, zoals ze ook wel genoemd worden, kunnen er erg futuristisch en modern uitzien. Douchecabines zijn een handige toevoeging aan elke badkamer en bieden een prachtige ruimte om dagelijks te douchen. Maar deze omheiningen hebben meer te bieden dan alleen esthetiek. Als het tijd is om je badkamer te upgraden, kun je zeker overwegen om een douchecabine te installeren vanwege de vele voordelen die dat met zich meebrengt.

Het laat je badkamer eruit zien als een luxe suite

Het installeren van een nieuwe douchecabine in je badkamer is een uitstekende manier om het eruit te laten zien als een luxe suite. Niets straalt moderne elegantie uit als een glazen cabine. Douchecabines zijn een van die doucheproducten die je badkamer er modern, breed en visueel aantrekkelijk uit kunnen laten zien. Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat je er zeker een kunt vinden die past bij het totale ontwerp van je badkamer. Of je nu de voorkeur geeft aan rechthoekige behuizingen of mooie gebogen ontwerpen voor je douches.

Een douchecabine is ruimtebesparend

Badkamer verbouwen

Douchecabines geven je meer ruimte zonder in te boeten aan stijl. Badkamerruimte is kostbaar en met een douchecabine kun je die op een uitstekende manier benutten. Dit kan je dan meer ruimte bieden voor andere badkamerbenodigdheden. Er zijn units die ingebouwde planken hebben, waardoor je de spulletjes in je badkamer nog beter kunt inruimen. Met een glazen douchecabine kun je de badkamer daarbij ruimer laten lijken dan hij is.

Ze zijn makkelijk schoon te houden

douche schoon maken

De panelen van douchecabines zijn eenvoudig schoon te houden. Veel beter dan tegels waarbij de voeg snel verkleurt en er schimmel ontstaat. Een simpele veegbeurt en de panelen zien er elke keer zo goed als nieuw uit. Een douchecabine voorkomt ook dat je een douchegordijn nodig hebt. Douchegordijnen zijn niet erg hygiënisch en laten je badkamer vaak ook kleiner lijken. Ze verzamelen daarbij vocht, waarna al snel bacteriën en schimmels groeien. Cabines zijn dus glashard frisser.

Tip! Gebruik de juiste siliconenkit voor in de badkamer. Er zijn vele verschillende soorten dus laat je goed informeren.

Het is een betaalbare optie

Douchecabines zijn een van de meest betaalbare mogelijkheden voor het renoveren of bouwen van een nieuwe badkamer. Je hebt namelijk alles in één! Afhankelijk van jouw specifieke situatie kan dit zelfs de voordeligste optie zijn. Het bouwen van een douchecabine is daarbij een relatief eenvoudig project dat door de meeste doe-het-zelvers kan worden gedaan.

Fijne extra’s

Wanneer je een douchecabine neemt, heb je de mogelijkheid om te genieten van aangename extra’s tijdens je dagelijkse opfrisbeurt.

Stoom

Als je ooit een stoomsessie in een spa hebt meegemaakt, kun je je indenken hoe geweldig het is om van deze functie te kunnen profiteren in je eigen douchecabine thuis. Stoom kan daarbij veel gezondheidsvoordelen hebben en in een douchecabine kun je gemakkelijk stoom opwekken. Deze waterdamp kan helpen bij aandoeningen van de luchtwegen, pijntjes en kwalen, de kwaliteit van je slaap en het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Ook kan het helpen je huid diep te reinigen plus je een ontspannen en gerevitaliseerd gevoel geven.

Leuk om te lezen:
Aan het woord Wooninfluencer Hilde over interieur idioterie

Aromatherapie

Sommige douchecabines bieden de mogelijkheid om tijdens het douchen te profiteren van aromatherapie. Het is zo eenvoudig als het plaatsen van je favoriete aromatherapie-oliën in de stoomuitlaat om tijdens het douchen te genieten van de ontspannende voordelen.

Moesson douchekop

Wat dacht je van een tropische regendouche-ervaring? In een douchecabine kun je vaak eenvoudig een lekkere grote douchekop installeren en het water blijft gewoon netjes in de doucheruimte. Dat is pas ontspannen!

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14