Waarom een luxe vakantiehuis aan te raden is tijdens een verbouwing

Het eerste wat ik altijd doe wanneer wij een vakantiehuis op een van de luxe vakantieparken in Nederland binnenkomen, is persoonlijke spulletjes neerzetten.

Mijn man verklaart me voor gek. Hij vraagt zich af waarom ik al die extra spullen meeneem. Ik heb daar een reden voor, want ik wil graag dat ik het naar mijn zin heb in mijn vakantiehuis en dat ik me direct thuis voel. En dat doe ik door die spulletjes neer te zetten. Ik heb daar zelfs een speciale tas voor. Waar ik dan onder andere kleine kaartjes met spreuken , een kaarsje, een vlaggetjes lijn, wat kleine accessoires uit de kinderkamers en een plaid in doe.

Vakantiepark in Nederland aan zee

Toen wij gingen verbouwen hadden wij een overbrugging van twee weken nodig. We moesten namelijk eerder uit ons oude huis terwijl ons nieuwe huis nog niet klaar was.

Waardoor we dus in een vakantiehuisje gingen wonen.
Wij wonen vlakbij de zee dus er was een logische stap om een vakantiehuis op een van de vakantieparken aan zee in Nederland te kiezen.

Ik hou enorm van de zee en van het strand. Wanneer je lekker de wind voelt waaien en de zon ziet ondergaan in de zee. Dat is al een vakantiegevoel op zich. Als we echt op vakantie gaan, dan kies ik ook vaak een vakantiehuis wat aan zee ligt, of waar in ieder geval veel water is.

Luxe vakantiepark in Nederland aan zee

Luxe vakantiehuis in Nederland

Het voordeel vind ik dat je dus het gevoel hebt dat je op vakantie bent terwijl je eigenlijk daar alleen maar woont tussen het klussen door. Maar elke keer als je dan na een lange klusdag terugkomt op het vakantiepark aan zee heb je weer zo lekker dat vakantiegevoel en dat is echt heel erg prettig.

De kinderen vonden het ook superleuk , want zij waren ook weer in een andere omgeving. En er waren speeltuintjes op het vakantiepark aan zee en nog andere kinderen om mee te spelen. Het voordeel was dat wij in de zomervakantie zijn verhuisd. Waardoor het voor hun gewoon voelde alsof we echt op vakantie waren. Ondanks dat we daar overdag zeer weinig waren was het wel echt een hele fijne tussenstap tussen ons oude en ons nieuwe huis.

Kies voor luxe en gemak

Ik raad je trouwens wel aan om dan ook aan luxe vakantiehuis te kiezen. Ik snap dat het met het budget soms verleidelijk is om een zo goedkoop mogelijk vakantiehuisje te kiezen. Maar omdat je al zo moe bent en zoveel energie geeft overdag aan de verbouwing en aan het klussen, is het super fijn om dan dus ook ’s avonds in een luxe vakantiehuisje terecht te komen. Waar je dus alle gemakken van een vaatwasser, en een bad ,en een goede televisie , soms zelfs een sauna, en niet te vergeten een fijne bank om op te zitten , en een goed bed hebt.

Dat is mijn nummer 1 tip: om niet op die paar centen dan te besparen.

Wij hadden ook het geluk dat we onze meubels en alle grote spullen alvast wel in het nieuwe huis in de garage konden zetten, zodat we dan geen extra kosten hadden voor opslagruimte.

Wat inhield dat we alleen maar kleding hoefden mee te nemen. Dat vond ik zeer prettig, want dat betekende dat we niet nog een extra verhuizing hadden van het vakantiehuis naar het nieuwe huis.

Huisdieren toegestaan op een vakantiepark

Wat voor ons ook een belangrijk punt was, was of er huisdieren zijn toegestaan op het vakantiepark. En in de meeste vakantieparken in Nederland zijn huisdieren tegenwoordig toegestaan. Ook op de luxe vakantieparken zijn er veel vakantiehuizen waar huisdieren zijn toegestaan. Dat was wel echt heel erg fijn. Ondanks dat de honden de overdag met ons mee gingen naar het nieuwe huis moesten zij ’s nachts wel in het vakantiehuis slapen.

Voordelen aan wonen op een vakantiepark

Een zwembad bij je vakantiepark, dat is ook echt een luxe vind ik. Voor mij persoonlijk staat dat voor mij gelijk aan een echt vakantiegevoel.
Zodra wij dan uit het nieuwe huis kwamen, na een dag vol klussen, konden we direct een duik in het zwembad nemen. Dan kwamen wij direct in de vakantiemodus.

Een zwembad bij je vakantiepark, dat is ook echt een luxe vind ik

Wij hadden ook een wasmachine in ons vakantiehuis. Dat was pas een luxe , want ik kon gewoon doorgaan met alle dagelijkse was zodat ik niet als we dan eenmaal verhuisd waren een enorme hoop was moest wegwerken. Maar gewoon gelijk kon beginnen met inrichten en stylen.

Nadelen aan wonen op een vakantiepark tijdens de verbouwing

En natuurlijk zijn er ook nadelen aan tijdelijk in de vakantiehuis wonen. Want je hebt niet al je spullen bij de hand. Het 1 ligt in het nieuwe huis, het volgende weer in het vakantiehuis. En de kinderen hebben niet al hun speelgoed bij de hand. Het was voor hun ook wennen maar toch vind ik het buiten dat echt een hele grote aanrader. En ik zou het zo weer doen op deze manier.

Grootste voordeel aan een luxe vakantiehuis tijdens een verbouwing

Het grootste voordeel van een luxe vakantiehuis vind ik dat je dus ook echt luxe ervaart. Je gaat door een heftige periode heen tijdens een verbouwing. En dat je dan dus de dagelijkse dingen iets luxer kunt maken door middel van een vakantiehuisje, dan is mij dat alles waard. Je kunt natuurlijk ook in een tent op een camping gaan staan maar dan ervaar je niet de luxe die je juist op dat moment zo hard nodig hebt.

Er is ook nog een ander groot voordeel aan de vakantiehuis. Wanneer je eenmaal gaat verhuizen naar je nieuwe huis, waardeer je je eigen meubels en ruimte nog meer dan hiervoor. Want waarschijnlijk is de ruimte van het vakantiehuis kleiner dan het huis waar je gaat wonen. En als het goed is ervaar je nog meer luxe in je eigen huis.

Wat mij betreft is een luxe vakantiehuis echt een dikke aanrader tijdens een verbouwing.

Silvia Schouten
Silvia Schouten

Hi! Mijn naam is Silvia. Op label-18.nl neem ik je mee op weg naar jouw droominterieur.

Vanaf mijn 10e mocht ik zelf de kleuren voor mijn kamer kiezen, EN erop smeren. Wat een feest was dat! Sindsdien ben ik elke dag bezig met mijn interieur. Toen ik oud genoeg was om een MBO opleiding te gaan volgen, ben ik terecht gekomen op het Hout en Meubilerings College. Hier heb ik in 2008 een opleiding voor afgerond als Interieurstylist. Nu volg ik regelmatig cursussen om up-to-date te blijven. Ik heb gewerkt in een woninginrichtingswinkel (als adviseuse om woningen in te richten met de artikelen die wij verkochten), bij een groot accessoire merk (als styliste door de hele Benelux) en een meubelzaak (als styliste in een aantal vestigingen door heel Nederland). Op dit moment ben ik zelfstandig ondernemer en help ik mensen aan hun droominterieur.

Advies geven aan mensen geeft zo’n voldoening en doe ik met zoveel passie dat ik het liefste iedereen wil helpen. Zorgen dat anderen in hun mooiste droominterieur wonen, daar wordt ik blij van. Ik hoop dat ik jou inspireer met mijn blogs, social media (@label18) en je advies mag geven als je er zelf niet uitkomt.

Smile and enjoy your day!

Artikelen: 8