Verhuizen zonder stress. Kan dat?

Verhuizen is over het algemeen één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in een mensenleven. Het is een samenkomst van veel verschillende emoties: De vreugde om naar een nieuwe plek te gaan. Het verdriet om het bekende achter te laten. De stress of alles wel goed geregeld is. Met al die diverse emoties is het fijn als je in elk geval zorgeloos je huisraad kunt verhuizen zoals met verhuisbedrijf Utrecht.

Verhuizen van een huurwoning

Als je een huurhuis hebt, verloopt een verhuizing ongeveer zo: Je zegt op de tijd de huur op en pakt je spullen in. Misschien moet er nog het een en ander in huis in oorspronkelijke staat hersteld worden, maar meer dan het doorgeven van het nieuwe adres hoeft er over het algemeen niet gedaan te worden. Een gedeelte van het doorgeven van je gewijzigde adres gebeurt bovendien automatisch omdat de gemeente dat voor je doet. Dat scheelt een hoop geregel en gedoe. Zoek voor het gemak op internet een verhuis-checklist en je weet zeker dat je niets vergeet.

Verhuizen van een koopwoning

Als je je huis gaat verkopen, moet er veel meer afgestemd worden. Allereerst moet je je huis verkoopklaar maken en een heleboel opruimen. Misschien wil je een makelaar kiezen of juist alles zelf regelen. Er moeten foto’s en plattegronden gemaakt worden, een verkooptekst worden geschreven en allerlei vragenlijsten worden ingevuld. Vervolgens zal het huis op Huislijn geplaatst worden. Dan komen de rondleidingen, de onderhandelingen en het administratieve stuk zoals het opmaken van een koopakte. Als je nu nog geen last van stress hebt!

Niet moeilijk doen

verhuizen en opslagruimte

Je moet het jezelf in het leven een beetje gemakkelijk maken. En in dit geval is dat ook nog niet eens zo lastig te realiseren. Als het gaan om het inpakken van je inboedel, is het simpel: alles wat in een doos past, stop je daarin. Grotere dingen die je daar niet in kwijt kunt, laat je over aan de verhuizers. Ook meubels die van een verdieping moeten komen, kunnen gemakkelijk worden getransporteerd. Met verhuislift Utrecht bijvoorbeeld Het maakt daarbij niet uit of je op verdieping 9 van een appartementencomplex zit of dat er een grote kast van de eerste etage af moet komen.

Nieuwe huis betrekken

Nu het inpakken en het verhuizen is geregeld, is het tijd om de dozen op het nieuwe adres weer uit te pakken. Je zult er wellicht achter komen dat je meer hebt verhuisd dan je in je nieuwe onderkomen gaat gebruiken. Als je kleiner gaat wonen, is er vaak minder ruimte voor al je spullen en ligt wegdoen voor de hand. Maar ook als je groter gaat wonen, wil het niet zeggen dat je àlles hoeft te bewaren. Verhuizen is een super goed moment om eens lekker op te ruimen. Ruimte in je huis, ruimte in je hoofd zeggen ze wel eens. Tijd dus om wat dingen weg te gooien, naar de kringloop te brengen of op een andere manier weg te geven. Is een ander er vast weer heel erg blij mee!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207