Kwalitatieve wijn met een klein budget: 4 tips

De echte wijnliefhebbers onder ons weten vrijwel elke wijn te waarderen. Heerlijk om verschillende smaken te proberen en ook de kwaliteitsverschillen te ontdekken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat elke wijn even smakelijk is. De verschillen in kwaliteit lopen sterk uiteen. Vaak is dit ook gebonden aan de prijs. Een duurdere wijn smaakt in de meeste gevallen veel beter. Hoewel, dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Dit betekent namelijk niet dat je met een klein budget geen goede wijn in huis kunt halen. Integendeel zelfs. Maar het is dan wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. In dit artikel geven we vier tips om te besparen op wijn, zonder in te leveren op kwaliteit. 

1) Houd de aanbiedingen in de supermarkt goed in de gaten 

  Ga jij weleens naar een supermarkt in de buurt voor het kopen van wijn? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Veel mensen denken dat de wijnen bij de slijterij beter zijn, maar heel vaak worden dezelfde merken gewoon in de supermarkt verkocht. Bijkomend voordeel is dat ze hier ook redelijk vaak mooie kortingen willen geven. Daarom is het slim om ook de folder van jouw supermarkt nauwlettend in de gaten te houden. Met een beetje mazzel is je favoriete wijnmerk een keer in de aanbieding en kan je met relatief weinig geld een heerlijke, kwalitatieve wijn kopen. 

  Kwalitatieve wijn met een klein budget: 4 tips

  2) De prijs hoeft niets te zeggen 


  Veel mensen geloven nog altijd dat goedkope wijn nooit lekker kan zijn. Maar wist je dat de prijs van de wijn niet zegt over de kwaliteit hiervan? De prijs wordt namelijk ook door heel veel andere factoren bepaald. Hierbij kun je denken aan de productie, maar ook de regio waar deze vandaan komt. Een wijn uit een wat onbekende regio is bijvoorbeeld meestal goedkoper, terwijl dit gewoon uitstekende wijn kan zijn. Deze bieden juist veel meer waar voor hun geld. Daarom is het goed om verschillende wijnen te proberen en je niet direct uit het veld te laten slaan door de prijs. 

  Sta ook open voor wijnadvies van een deskundige. Vertel wat het budget is en zij kunnen je vervolgens verder helpen. Zo ontdek je wijnen waar je wellicht nooit eerder van gehoord had, maar die kwalitatief ontzettend sterk zijn. 

  3) Kies niet voor bekende merken 

  Staar je echter niet blind op deze bekende wijn merken.

  We zijn allemaal wel bekend met beroemde namen zoals Bourgogne en Bordeaux. Staar je echter niet blind op deze bekende merken. Hoewel ze door de jaren heen veel naamsbekendheid hebben vergaard, betekent dit namelijk niet dat er niet andere soortgelijke, kwalitatieve wijnen verkrijgbaar zijn. Kiezen voor een iets minder bekend merk betekent dan ook zeker niet dat je inlevert op kwaliteit. Verbreed daarom je horizon en onderzoek welke mogelijkheden er allemaal zijn. Door te kiezen voor alternatieve merken, kun je eenvoudig veel geld besparen. De kwaliteit is meestal hetzelfde.

  Lees ook: Tover de extra ruimte van je huis om in een prachtige wijnkamer

  4) Koop groter in

  Bij veel winkels ben je goedkoper uit als je direct grotere hoeveelheden koopt. Ben je dus een echte wijnliefhebber en weet je zeker dat deze wijn lekker is en goed gedronken wordt? Koop dan direct meerdere flessen om slim geld te besparen. 

  Ronald Barends
  Ronald Barends

  Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

  Artikelen: 162